Brusselse Rainbowhouse ontwikkelt nieuw hulpmiddel om LGBTIQ-fobie te rapporteren
KLIQ lanceert e-learningplatform voor seksuele diversiteit en genderdiversiteit
Voor het eerst een lesbisch koppeltje in de Donald Duck
HRW wil intrekking verbod op LGBT-evenementen in Ankara
Video: Trinxx in de finale van ‘Holland’s Got Talent’
Mode-ontwerper Karl Lagerfeld overleden
Dit zijn de finalisten voor Mister Gay Belgium 2019
Video: Mister Gay Belgium lanceert zichtbaarheidscampagne Nu out, straks ook ou(d/t)-campagne.
Conchita Wurst ondergaat schokkende transformatie Limburgse scholen ontvangen IDAHOT-pakket
Valentijnsactie brengt biseksualiteit onder de aandacht
Woensdag en donderdag organiseren de Vlaamse regenbooghuizen samen met de werkgroep ‘Bi’ van çavaria de derde editie van de actie Bi My Valentine. Met de slogan ‘Make Your Love Visible’ gaan actievoerders in vijf steden deze week de straat op om biseksualiteit zichtbaarder te maken.
ESF-presentator doneert gage aan LGBT-centrum
Assi Azar, een van de vier presentatoren van het Eurovisiesongfestival 2019, doneert zijn presentatorsloon van 25.000 euro aan IGY. IGY (Isreal Gay Youth) is een Israëlische liefdadigheidsinstelling die het leven van LHBT+ -jongeren wil verbeteren. Het nieuws maakt Azar zelf bekend op Instagram.
Vier op de vijf Belgen: LGBT's moeten eigen leven kunnen leiden
Uit onderzoek van çavaria in het kader van het Europese project ‘Call it Hate’ blijkt dat vier op de vijf van de Belgen vindt dat LGBT’s* hun leven moeten kunnen leiden zoals ze zelf willen. De Belg erkent ook dat haatmisdrijven een grotere impact hebben dan andere misdrijven. De mate van empathie voor slachtoffers van LGBT-foob geweld hangt af van de situatie en tot welke groep de slachtoffers behoren.
Goed nieuws voor de fans: The L Word komt terug
Goed nieuws voor de fans van The L-Word. De serie keert nog voor het einde van dit jaar terug op het televisiescherm. Dat heeft de Amerikaanse zender Showtime donderdag bekend gemaakt. Een groot deel van de originele cast zou ook terug keren voor de serie die een vervolg is op de originele serie. De laatste aflevering van The L-Word was bijna tien jaar geleden te zien.
Limburgse Regenbooghuis werkt samen met scholen aan kunstzinnige muur voor IDAHOT
Het Regenbooghuis van Limburg gaat samen met alle Limburgse scholen een actie uitwerken voor de Internationale Dag tegen Homo-en Transfobie. (IDAHOT) van 17 mei. De samenwerking tussen het Regenbooghuis en de verschillende scholen moet leiden tot een zo lang mogelijke kleurrijke muur langs één van de fietsroutenetwerken.
Empire-acteur slachtoffer van homofoob geweld
Acteur Jussie Smollett is dinsdagnacht in Chicago aangevallen door enkele gemaskerde mannen. De politie behandelt de aanval op de homoseksuele acteur uit de hitserie ‘Empire’ als een racistisch en homofoob haatmisdrijf. Op een bepaald moment kreeg de acteur een strop rond zijn nek en zouden de twee aanvallers “Dit is MAGA land “ geroepen hebben MAGA of Make America Great Again was de slogan waarmee de Amerikaanse president Donald Trump tijdens de campagne mee uitpakte.
Nieuwe Franse campagne pakt LGBT+geweld op scholen aan
In Frankrijk komt er een nieuwe campagne in het onderwijs om anti-LGBT incidenten in scholen aan te pakken. Het Franse ministerie van Onderwijs en Jeugd gaat met de “tous égaux, tous alliés“-campagne in alle staatsscholen poster en gidsen voor onderwijzers verspreiden over LGBT+studenten.
Cavaria-awards voor VTM Nieuws, 11.11.11. en Ulrike Lunacek
Zaterdagavond reikte çavaria, de Vlaamse koepel van LGBT+ verenigingen, haar jaarlijkse awards uit. VTM Nieuws ging aan de haal met de Çavaria Media Award, 11.11.11. won de Çavaria Campaign Award en voormalig Europarlementslid Ulrike Lunacek verdiende de Çavaria Lifetime Achievement Award.
Dit zijn de genomineerden voor de Cavaria-Awards
Cavaria heeft de genomineerden voor zijn media en Campaign Award bekend gemaakt. De Cavaria-awards worden zaterdag samen met de Lifetime Achievement award uitgereikt tijdens Sparkle in Gent. Met de awards bekroont de organisatie personen en organisaties die in 2018 een positieve invloed hadden op de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders.
Angola haalt homoseksualiteit uit de strafwet
Angola heeft woensdag homoseksuele seksuele daden uit de strafwet gehaald. Het parlement stemde woensdag met overgrote meerderheid voor een aanpassing van de strafwet en het artikel dat homoseksuele contacten verbeidt. Dat artikel dateerde nog uit 1886, de periode van de Portugese overheersing van Angola.
Trump mag transgenders uit het leger weren
Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft president Donald Trump toestemming om het aantal transgenders binnen de strijdkrachten te beperken. Daarmee worden eerdere uitspraken van lagere rechters ongedaan gemaakt.
Europarlementsleden willen dat Tunesië stopt met martelen van homoseksuelen
Verschillende Europese parlementsleden en leden van de LGBT-werkgroep van het parlement hebben een open brief aan de Tunesische overheid geschreven waarin ze de arrestatie van verschillende homoseksuele mannen en hun behandeling aanklagen. Eén van de ondertekenaars is Bart Staes (Groen).
Grote veranderingen op til bij Antwerp Pride
Antwerp Pride ondergaat dit jaar een hele metamorfose. Niet alleen krijgt het parcours dat de Pride op zaterdag 10 augustus zal afleggen een grondige wijziging, ook verruilt de organisatie het Steenplein voor de Gedempte Zuiderdokken waar zowel het Love United festival als het afsluitende slotfeest op zondag zal plaatsvinden.
Gevangenisstraffen tot 17 jaar voor zuuraanval op klanten LGBT-dancing.
Acht mannen die bezoekers van een Londense homo-dancing vorig jaar aanvielen en een zuuroplossing in hun gezicht gooiden zijn door de correctionele rechtbank in Londen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 18 maanden tot 17 jaar.
Open Vld: Tsjetsjeens geweld tegen homoseksuelen moet op agenda van VN veiligheidsraad komen
Open Vld parlementsleden Jean-Jacques De Gucht en Lionel Bajart veroordelen de zoveelste grove schending van de mensenrechten vanwege de Tsjetsjeense overheid ten aanzien van de LGTB-gemeenschap. Ze willen Vlaams minister-president Bourgeois hierover interpelleren en willen dat de kwestie ook op de agenda van de VN Veiligheidsraad komt nu ons land daar lid van is.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select