Games voordeelweken
Moslimlanden verbieden LGBT-organisaties om Aids-conferentie bij te wonen
Grootschalige studie van hiv-vaccin in Zuid-Afrika
Belgische Rugbybond en Straffe Ketten verwelkomen holebi's en transgenders
Veertig sportclubs ondertekenen charter voor een holebi & transgender vriendelijke sportomgeving
Zes gemeenten weigeren regenboogvlag uit te hangen tegen holebi- en transfobie
60.000 holebi's en transgenders wonen ingekorte pride bij
Brusselse politie moedigt slachtoffers homohaat aan om klacht in te dienen
Juridische geslachtswijziging moet zonder inmenging derden kunnen
Line-up Milkshake Festival bekend Finale Mister Gay Europe gaat in Noorwegen door
Laura Tesoro naar finale Songfestival
De Belgische inzending voor het songfestival Laura Tesoro is er in geslaagd om door te stoten naar de finale van zaterdag. De jonge zangeres de ons land vanavond met "What's the pressure?" vertegenwoordigde in de 2e halve finale van de liedjeswedstrijd. Ook Letland, Georgië, Bulgarije, Australië, Oekraïne, Servië, Polen, Israël en Litouwen stoten door.
IDAHOT centraal in Hasseltse bibliotheek
In de provinciale bibliotheek in Hasselt is IDAHOT het thema van de focustafel. Het thema van IDAHOT dit jaar is mentale gezondheid en welbevinden. "Dit is een thema dat zeker binnen onze gemeenschap extra aandacht verdient omdat we zien dat holebi's en transgenders lager scoren op deze vlakken." Aldus Ellen Sleeuwaert, voorzitter van het Regenbooghuis.
IDAHO-forum komt volgend jaar naar Brussel
De vijfde editie van het IDAHO-forum, een Europese conferentie over holebi- en transgenderrechten, vindt in 2017 plaats in Brussel. Federaal staatssecretaris Elke Sleurs, Vlaams minister Liesbeth Homans en Brussels staatssecretaris Bianca Debaets,- allen bevoegd voor Gelijke Kansen -, slaan hiervoor de handen in elkaar. Samen met Malta, die dan het Europees voorzitterschap waarneemt, verwelkomen ze IDAHO 2017 in Brussel.
Belgische holebi's en transgenders hebben de beste juridische positie in Europa
De juridische en maatschappelijke positie van holebi’s en transgenders in België behoort tot de beste van Europa. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek van de UGent in opdracht van de Nederlandse overheid. Opvallend: de wetgeving en het beleid in ons land zijn progressiever dan de attitudes van de bevolking.
België heeft meest holebi- en transgendervriendelijke wetgeving in Europa
De Europese holebi- en transgenderbelangenorganisatie ILGA-Europe heeft haar jaarlijkse Rainbow Europe Index bekend gemaakt. De index rangschikt landen op basis van hoe holebi- en transgendervriendelijk hun wetgeving is. België staat op de tweede plaats (82%), na Malta (88%) en voor Groot-Brittannië (81%).
North-Carolina klaagt Amerikaanse overheid aan na waarschuwing over 'toilet-wet'
De gouverneur van de staat North Carolina, Pat McCrory, heeft maandag een klacht ingediend tegen de Amerikaanse regering. Dat meldt de Amerikaanse televisiezender CNN. McCrory reageert daarmee op de eis van federale overheid om de controversiële 'toilet-wet' in de staat aan te passen.
Brugse school geeft startschot van #RainbowYourSelfie-campagne
Het KA 1 Brugge centrum gaf maandag het startschot van de #RainbowYourSelfie-campagne van çavaria, de koepel van holebi- en transgenderverenigingen. De Gay-Straight Alliance (GSA) van de school nam het voortouw en moedigde de leerlingen, leerkrachten en directie aan om regenboogselfies te maken. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn op school, ongeacht je seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Dat is de boodschap die #RainbowYourSelfie uitdraagt.
Brusselse gemeentes beginnen met All Genders Welcome-campagne
De Stad Brussel is samen met de gemeentes Schaarbeek, Elsene, Vorst, Watermaal Bosvoorde en Jette met een campagne begonnen waarin alle genders verwelkomd worden. Met All Genders Welcome maken de Brusselse gemeentes duidelijk dat iedereen het recht heeft om zijn/haar genderidentiteit en seksuele geaardheid te beleven en zichtbaar te maken in openbare ruimtes.
Vijf gemeenten weigeren regenboogvlag uit te hangen voor IDAHOT
Naar jaarlijkse gewoonte vraagt çavaria - de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderorganisaties - samen met de provinciale koepelorganisaties aan alle Vlaamse en Brusselse gemeenten om de regenboogvlag uit te hangen naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. Bever, Kortenberg, Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem weigeren deel te nemen.
West-Vlaamse GSA geeft maandag startschot #RainbowYourSelfie-campagne
De eerste West-Vlaamse gay-straight alliance geeft op 9 mei het startschot van #RainbowYourSelfie naar aanleiding van de internationale dag tegen holebi- en transfobie (IDAHOT).
Wc-wet North Carolina is tegen de burgerrechten
De omstreden anti-homowet in de Amerikaanse staat North Carolina is in strijd met de burgerrechten. Het ministerie van Justitie waarschuwt North Carolina de wet niet uit te voeren. Als dat wel gebeurt, loopt de staat het risico te worden aangeklaagd. 
Holebi's en transgenders zijn overal, behalve in de bioscoop
Slechts acht films van de 126 in 2015 door grote filmhuizen uitgebrachte Hollywood films hebben een LGBT-personage dat belangrijk is voor het verhaal. Dat blijkt uit de jaarlijkse Studio Responsibility Index die GLAAD maandag de wereld in stuurde.
Politie Antwerpen start met diversiteitscampagne
De Lokale Politie van Antwerpen is met een campagne begonnen waarbij ze alle slachtoffers van haatmisdrijven oproept om klacht neer te leggen. “Wij zijn er voor iedereen: ongeacht uw huidskleur, geloof, seksuele geaardheid, leeftijd, handicap, gender … Zowel op het vlak van onze dienstverlening als intern in het politiekorps”, zo staat te lezen op hun website.
Bourgeois en Homans (N-VA) in jury Mister Gay Belgium
Vlaams Minister-President Geert Bourgeois en minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans zullen op 28 mei mee beslissen wie de nieuwe Mister Gay Belgium wordt.
Pride gaat door in aangepaste vorm
De Pride in Brussel op 14 mei gaat door ondanks de huidige terreurdreiging. Dat is de boodschap die de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur en Pride-coordinator Alan De Bruyne donderdagmiddag op een in de haast bijeengeroepen persconferentie meedeelden.Wel wordt alles naar de Kunstberg verschoven en wordt de route aangepast omdat aan de Beurs de voetgangerszone en de herdenkingszone is voor de slachtoffers van de terreuraanslagen van 22 maart jl

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2016 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Lente