Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Zoektocht naar nieuwe Mister Gay Belgium gestart
Succesvolle tiende verjaardag van Antwerp Pride
Voor het eerst delegatie met hiv-positieven op Antwerp Pride
Regenboogvlaggen aan Centraal Station in Antwerpen
Stan Van Samang sluit Antwerp Pride af
Koninklijke onderscheiding voor uitgever van Zij aan Zij
Gaylive vanaf nu ook op Patreon
Zanger Aaron Carter out zich als biseksueel
Trotse ouders van LGBT-kinderen starten nieuwe groep in Antwerpen Parket opent onderzoek naar beroofde naakte minderjarige in homo-seksclub
Video: Antwerpen krijgt regenboogzebrapaden
In Antwerpen zijn maandagnamiddag drie zebrapaden overspoten met regenboogkleuren. De regenboog zebrapaden komen er voor de tiende verjaardag van Antwerp Pride dat aanstaande donderdag van start gaat, krijgen drie zebrapaden regenboogkleuren. De drie zebrapaden die extra kleur krijgen, bevinden zich op de Scheldekaaien en aan de Lange Koepoortstraat.  
L-Day op 21 oktober in Antwerpen
Op zaterdag 21 oktober vindt de L-day plaats in Antwerpen. Tijdens de jaarlijkse ontmoetingsdag voor vrouwen die van vrouwen houden wordt er ook voor het eerst een L-day Award uitgereikt.
Nieuwe single van Yasmine acht jaar na haar overlijden
Acht jaar na haar overlijden komt er een "nieuwe" single uit van de Vlaamse zangeres Yasmine. De zangeres zou het nummer een jaar voor haar dood als demo hebben opgenomen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Yasmine zou het nummer een jaar voor haar dood hebben opgenomen
Topsportclubs lopen mee in Antwerpse Pride
De Antwerpse voetbalclubs Royal Antwerp FC, KFCO Beerschot-Wilrijk en City Pirates, basketbalclubs Port of Antwerp Giants, zwemclub Brabo en volleyclub Topvolley Callant Antwerpen zullen samen met de Brusselse rugbyclub Straffe Ketten zullen op met een delegatie meelopen in de tiende editie van de Antwerp Pride. Die gaat door op 12 augustus.
Oud-Generaals veroordelen transgender verbod van Trump
Een groep van 56 gezaghebbende oud-generaals uit het Amerikaanse leger hebben het verbod op transgenders in het leger veroordeeld. Als het verbod er toch zou komen zou dat nog erger zijn dan het ‘Don’t Ask, Don’t Tell” verbod waardoor homoseksuele soldaten tot 2010 niet voor hun seksuele geaardheid mochten uitkomen. De Amerikaanse president liet vorige week via Twitter weten dat transgenders niet meer bij de strijdkrachten welkom waren.
Belgische PrEP-studie succesvol
De studie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde waarin tweehonderd homo’s PrEP (Pre-exposure prophylaxis) uit hebben getest is een groot succes geweest. Geen van de deelnemende mannen die preventief het medicijn Truvada innamen is besmet geraakt met hiv. De resultaten van de studie werden vorige week in Parijs voorgesteld.
Veertig Nigerianen opgepakt voor homoseksuele handelingen
In Nigeria werden afgelopen weekend meer dan 40 mannen gearresteerd voor homoseksuele handelingen. De mannen werden opgepakt op een feest waar ze ook informatie kregen over hiv en aids en zich konden laten testen. De mannen riskeren celstraffen tot veertien jaar.
Dit is het eerste homoseksuele personage in Star Trek
Het Amerikaanse blad Entertainment Weekly heeft een foto gepubliceerd waarop het allereerste homoseksuele personage uit de geschiedenis van Star Trek te zien is. Luitenant Stamets, gespeeld door Anthony Rapp, maakt in september zijn debuut in de nieuwe serie Star Trek: Discovery.
Video: Talkshowhosts vernietigend voor transgenderverbod in Amerikaanse leger
De meeste Amerikaanse late-night talkshow-hosts hebben ronduit negatief gereageerd op een reeks van tweets die de president Donald Trump woensdag de wereld instuurde waarin hij liet weten dat transseksuelen niet langer meer welkom waren bij het Amerikaanse leger.
Nederlandse Spoorwegen gaan reizigers genderneutraal aanspreken
De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan hun reizigers bij de invoering van de nieuwe dienstregeling genderneutraal aanspreken met ‘Beste reizigers’. De Spoorwegen laten dus de aanspreektitel “Dames en heren” achterwege.
Drie jaar voor mannen die homoseksuelen afpersten
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benjamin R. (24) uit Sint-Niklaas en Ali N. (26) uit Beveren veroordeeld tot drie jaar cel, omdat ze vier homoseksuele mannen afpersten die ze via een datingsite hadden leren kennen. Voor feiten die op zeven andere slachtoffers betrekking hadden, werden ze vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had gevangenisstraffen van vier jaar geëist.
Transgenders niet meer welkom in Amerikaanse leger
De Amerikaanse president Donald Trump zegt in een reeks tweets dat transgenders niet langer meer welkom zijn in het leger en dat ze een last vormen voor defensie. Trump schrijft dat hij de beslissing heeft genomen na overleg met zijn militaire experts en generaals.
Lesbienneblad Zij Aan Zij bestaat 25 jaar
Het Nederlandse blad voor lesbische en biseksuele vrouwen Zij Aan Zij bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt op 4 augustus gevierd in Amsterdam.
Amerikaanse basketbalspeelster Sue Bird komt uit de kast
De Amerikaanse basketbalspeelster Sue Bird (36) heeft in een interview voor de Amerikaanse zender ESPN voor het eerst over haar relatie met haar teamgenote Megan Rapinoe (32) gesproken.
Kamer keurt bloeddonaties door homo's goed
Net voor het zomerreces heeft de Kamer een hele reeks van wetteksten goedgekeurd waaronder de uitgebreide 'bloedwet' van minister van Volksgezondheid De Block die het verbod op bloeddonaties door homo's versoepelt.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select