VN roept landen op om homoseksualiteit uit de strafwet te halen
Belgische leger telt 11 transgender militairen
Generation-What jongeren zijn tolerant tegenover homoseksuele koppels
Britse Islamitische school die studenten onderwees om homoseksuelen te doden, moet deuren sluiten
Amsterdam mag internationaal rugbytornooi voor homoseksuelen organiseren
Amsterdams homo-koppel zwaar mishandeld
Amsterdammers krijgen anti-homo folder in de bus
Francken wil geen aparte opvanghuizen voor homoseksuele asielzoekers in België
Dancing Queen op nummer 1 in Top 2000 Britse homoseksuelen krijgen gratie voor historische veroordelingen
Seriemoordenaar zocht slachtoffers via dating-apps
De man die voor een Londense rechtbank moet verschijnen voor 29 beschuldigingen van aanvallen en moorden op vier homoseksuele mannen, zocht via verschillende dating-apps naar twinks (mannen tot 25 jaar). De 41-jarige Stephen Port uit Londen staat terecht voor de moord op Anthony Walgate, Gabriel Kovari, Daniel Whitworth en Jack Taylor.
Nederlandse homoseksuele sporters voelen zich niet veilig in hun sportclub
Volgens een onderzoek in Nederland dat RTL Nieuws liet uitvoeren blijkt dat ruim 16 procent van de homo's en lesbiennes zich niet veilig voelen op de sportclub.
GSA MAKZ Knokke-Heist zet plaktattoos voor internationale coming-outdag.
De Gay-Straight Alliance (GSA) - een groep van leerlingen en leerkrachten die zich inzetten voor een veilige school voor iedereen - van het MAKZ Knokke-Heist heeft op de internationale coming-vutdag actie gevoerd. Ze roepen alle leerlingen op om zich in te zetten tegen discriminatie, pesten, uitsluiting en geweld op school.
West-Vlaamse regenbooghuis geeft kunstenaarsduo Ufart een platform.
Naar aanleiding van de internationale coming-out dag geeft het West-Vlaamse regenbooghuis REBUS het kunstenaarsduo UFart een platform om hun artistieke visie op gender- en seksuele diversiteit te laten botvieren. Het eindresultaat doet zijn coming-out op 26 oktober 2016!
Mister Gay Belgium wint OUTtv Media Award 2016
Donderdagavond werd Raf Van Puymbroeck door OUTtv verrast tijdens zijn dansles en nam hij de OUTtv Media Award in ontvangst. “Ik had het eigenlijk niet verwacht. Totaal niet. Het betekent heel veel, want we doen erg ons best met de organisatie van Mr. Gay Belgium. De prijs is een bevestiging dat we goed bezig zijn en dat we moeten blijven doen wat we doen: de boodschap van liefde en acceptatie verspreiden,” was de reactie van de winnaar.
Kameroense politie valt homobar binnen en arresteert klanten.
In Kameroense Yaoundé is de politie zondagmorgen een homobar binnengevallen. Alle aanwezigen werden gearresteerd.
Mister Gay Belgium mag op Britse Pride radio presenteren
Vanaf vrijdag 7 oktober zal de LGBT ambassadeur van Europa Raf Van Puymbroeck (22) uit Vosselaar, die eind mei ook nog verkozen werd tot Mr Gay Belgium 2016 wekelijks een eigen nieuwsitem presenteren in het radioprogramma “Drive Time” op de Britse PRIDE Radio.
Holebi-filmfestival van Vlaams-Brabant vertoont 23 films op 11 locaties
Het Holebi-Filmfestival van Vlaams-Brabant heeft zijn volledige programma bekend gemaakt. Tijdens de zestiende editie zijn er 23 films, 1 documentaire en 21 kortfilms te zien. Drie podiumvoorstellingen en 1 evenement vervolledigen de kalender. Het filmfestival gaat van 10 tot 29 november door in elf Vlaams-Brabantse steden.
Seriemoordenaar staat terecht voor moord op vier homomannen
In Londen staat een 41-jarige man terecht voor doodslag op vier mannen nadat hij ze gedrogeerd en seksueel misbruikt had.
Man in Abu Dhabi gearresteerd voor promoten van homoseksualiteit op Instagram
In Abu Dhabi is een 21-jarige man gearresteerd en beschuldigd omdat hij via Instagram homoseksualiteit zou promoten.
Helga Stevens verkozen tot kandidaat-voorzitter ECR-fractie
De ECR-fractie heeft Helga Stevens (N-VA) voorgedragen als kandidaat-voorzitter van het Europees Parlement. Stevens is vereerd met deze voordracht en wil voluit haar kans gaan.
Paus Franciscus: Gendertheorie onderwijzen is ideologische kolonisatie van kinderen
Volgens de Paus is het aanleren van de gendertheorie bij kinderen een vorm van ideologische kolonisatie. Aan boord van zijn vliegtuig noemde hij dit ook een vorm van 'verraderlijke indoctrinatie'.
Dragqueens door jongeren lastig gevallen in Maastricht
In het centrum van Maastricht zijn drie dragqueens die een optreden verlieten,waaronder Lady Galore, lastig gevallen door een groep jongeren. De politie zou niet ingegrepen hebben. Het COC Limburg stelt zich vragen over het optreden van de politie.
Auteur bevestigt:Wonder Woman is biseksueel
De huidige auteur van de Amerikaanse comic reeks Wonder Woman,Greg Rucka, heeft in een interview bevestigd wat de echte fans al jaren vermoedden: Wonder Woman is biseksueel.
Petitie om penismuurschildering te redden al 2.500 keer ondertekend
De petitie die pleit voor het behoud van de grote muurschildering van een penis aan de Bareel van Sint-Gillis heeft de kaap van de 2.500 handtekeningen overschreden. Bij 2.500 handtekeningen zou de initiatiefnemer naar het schepencollege van de gemeente stappen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2016 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Lente