Baby zomervoordeel
Video: Zus van Radja Nainggolan openhartig over haar coming-out
Levenslang voor lesbienne die haar vriendin vijf jaar lang mishandelde
Nieuw kiessysteem moet manipulatie van Homo Top 100 voorkomen
Ex-Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck en Bram Bierkens zijn koppel
Jeugdauteur Gil vander Heyden stelt nieuw boek voor op Coming-out dag
500 vrouwen nemen deel aan eerste Europese Lesbienne Conferentie
COC Limburg viert 45ste verjaardag
Holebifilmfestival pakt uit met record aantal voorstellingen en twee nieuwe locaties
13 Reasons Why-acteur spreekt zich uit tegen conversietherapie Geest van Freddie Mercury helpt tekenfilmfiguur uit de kast
Dochter van Jackie Chan komt uit de kast
De 18-jarige dochter van acteur Jackie Chan is donderdag op Instagram uit de kat gemok als lesbienne. Etta Ng plaatste een foto van zichzelf met een regenboogkleurige achtergrond op Instagram met daaronder de tekst “In het geval iemand de memo kreeg, Ik ben lesbisch”. Later veranderde ze de tekst in “#lgbtqai #lgbt #lesbian#androgynous’” en een regenboog emoji.
Effectieve gevangenisstraf gevraagd voor mishandeling van Amsterdams homo-koppel
De officier van justitie heeft drie jaar gevangenis en een jaar voorwaardelijk geëist voor een 24-jarige verdachte die mogelijk betrokken is bij twee vechtpartijen, waaronder de zware mishandeling van een homo-koppel achter het Amsterdamse Centraal Station in oktober vorig jaar. De twee anderen beklaagden die betrokken waren met die vechtpartij moeten zich later voor de rechtbank komen verantwoorden.
Carriere van Downton Abbey-acteur geschaad door homo-rol
Downton Abbey-acteur Rob James-Collier beweert dat zijn carrière schade heeft opgelopen omdat hij in de Britse reeks gestalte gaf aan de homoseksuele butler Thomas Barrow.
Dertien landen stemmen tegen resolutie die doodstraf voor LGBT’s verbiedt
Dertien landen, waaronder de Verenigde Staten, hebben tegen een VN-resolutie gestemd die landen opriep om de doodstraf voor homoseksuelen uit hun strafwet te schrappen. Momenteel zijn er nog zes landen die deze doodstraf hanteren
Team voor transgenderjongeren T-Jong vernieuwt
T-jong wordt voortaan een koepel van drie groepen: T-birds, voor 10- tot 13-jarigen, T-squad voor 13- tot 16-jarigen en Ctrl-T voor 16- tot 30-jarigen. Dit gebeurt allemaal onder de vleugels van Wel Jong Niet Hetero. Verder heeft T-jong een forum voor transgenders vanaf 15 jaar, en vanaf 12 jaar kan je terecht op Min19.be, een online community voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar die holebi of transgender zijn of nog twijfelen over hun seksuele geaardheid en/of genderidentiteit.
Duitse homoseksuele koppels kunnen eindelijk trouwen
Duitse homoseksuele koppels kunnen sinds zondag (1 oktober) trouwen. Het eerste homo-huwelijk werd in Berlijn afgesloten. Bodo Mende en Karl Kreile trouwden als eerste homoseksueel koppel.
Indonesië wil geen LGBT-personages meer in televisieprogramma's
In Indonesië is een wetsvoorstel ingediend dat ‘LGBT-gedrag’ op televisie moet verbieden. Het verbod staat in een nieuwe media-wet die momenteel in het parlement besproken wordt.
Deze hit mag Macklemore niet brengen tijdens rugby-finale van de voormalige premier van Australië
De voormalige premier van Australië Tony Abbott wil niet dat rapper Macklemore zijn nummer ‘Same Love’ brent tijdens een optreden in de pauze van een rugbywedstrijd. Momenteel kunnen de Australiërs zich via de post uitspreken over een mogelijke openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels.
Laura Groeseneken vertegenwoordigd ons land op het Songfestival
Laura Groeseneken (27 jaar) gaat België in mei vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Lieven Van Gils had Laura als eerste te gast in zijn talkshow waar Peter Van de Veire het nieuws bekend maakte. Ze trakteerde het publiek en de kijkers al meteen op een adembenemend optreden.
Zeven Egyptenaars gearresteerd voor zwaaien met een regenboogvlag
De Egyptische politie heeft zeven mensen gearresteerd omdat ze vorige week met een regenboogvlag gewuifd hebben op een concert. De zeven werden maandag gearresteerd voor ‘het promoten van een seksuele afwijking’.
Dynasty-acteur Gordon Thomson komt uit de kast
De Canadese acteur Gordon Thomson, die in de jaren tachtig bekend werd door zijn rol van Adam Carrington in Dynasty, is tijdens een interview uit de kast gekomen.
Brussel grijpt naast organisatie EuroPride 2020
De EuroPride zal in 2020 niet in Brussel doorgaan maar in het Griekse Thessaloniki. Dat is zaterdag bekend gemaakt tijdens de Algemene Vergadering van de Europese Pride Organisatoren (EPO) in Gotenburg. Brussel wilde de EuroPride naar ons land halen ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de Belgian Pride.
Vandaag is het Bi Visibility Day
Zaterdag 23 september is het Bi Visibility Day. De dag werd in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor bi’s. Biseksualiteit is vaak onzichtbaar, ook binnen de holebi- en transgendergemeenschap. Çavaria organiseert daarom samen met Wel Jong Niet Hetero en Holebihuis Vlaams-Brabant ‘B Curious’, een dag die volledig draait rond biseksualiteit en seksuele fluïditeit.
Transseksuelen veranderen meer van naam (+)
Transseksuelen maken steeds meer gebruik van de mogelijkheid om hun naam op hun documenten aan te passen. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in de commissie Justitie. Vorig jaar vroegen 187 transgenders een naamswijziging aan. Het merendeel van de aanvragen gebeurde door Vlaamse transgenders.
Groep jongeren belagen homo-koppel in Turnhout
In Turnhout zijn vrijdagavond een achttienjarige homo uit Vosselaar en zijn vriend belaagd en uitgescholden door een groep jongeren.De politie in Turnhout onderzoekt het geval van homohaat dat aan de bushalte aan de Warande plaats vond.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select