Al meer dan 50 doden na klopjacht op Tsjetsjeense homo's
Belgische transgenderverenigingen hebben bedenkingen bij hervorming transwet
Canadese polsstokspringer Shawn Barber komt uit de kast
Tsjetsjeense president wil LGBT-gemeenschap tegen start Ramadam uitroeien
Vijfhonderd deelnemers aan Brusselse solidariteitsactie met Tsjetsjeense opgesloten homo's
Hilde Crevits in jury Mister Gay Belgium
Riverdale-actrice komt als biseksueel uit de kast
Belgian Pride organiseert solidariteitsactie tegen mishandeling Tsjetsjeense homoseksuelen
Homomannen mogen bloed geven als ze een jaar geen seks hebben Kamer keurt unaniem Tsjetsjeense LGBT-resolutie goed
Rusland doet niet mee aan Eurovisie Songfestival
Rusland doet dit jaar niet mee aan het Eurovisie Songfestival omdat hun kandidate, Julia Samoylova, van OekraÔne geen toelating krijgt om het land binnen te komen. Organisator EBU heeft aan Rusland twee alternatieven aangeboden maar daar gingen de Russen niet op in.
Ricky Martin gaat partner van Gianni Versace spelen in American Crime Story
Ricky Martin gaat de partner van de vermoorde modeontwerper Gianni Versace spelen in het nieuwe seizoen van American Crime Story. Het is voor het eerst dat hij een homoseksueel personage zal spelen sinds hij in 2010 als homo uit de kast kwam.
Finalisten Mister Gay Belgium krijgen rondleiding in het Parlement
Mister Gay Belgium 2016 Raf Van Puymbroeck en de MGB-finalisten hebben donderdag een officiŽle rondleiding in het federale parlement gekregen door senator†Pol Van Den Driessche.
Groen roept BelgiŽ en Europa op tot veroordeling homovervolging TsjetsjeniŽ
Volgens een rapport van Human Rights Watch loopt in TsjetsjeniŽ een brutale campagne tegen homoseksuele mannen. De autoriteiten sporen homoís actief op, en martelen de gevangenen. ďDit is heel ernstig. Discriminatie of vervolging op grond van seksuele geaardheid is nooit of te nimmer aanvaardbaar. We verwachten een forse houding van de Europese Unie en van de Belgische staat ten aanzien van TsjetsjeniŽ. Diplomatiek als het kan, met sancties als het moetĒ, stellen Bart Staes (Europarlementslid Groen) en Wouter De Vriendt (Kamerlid Groen).
Sp.a eist sterk statement tegen homogeweld in TsjetsjeniŽ
In een persbericht eist de sp.a dat de regering met een sterk statement komt tegen het homogeweld in TsjetsjeniŽ.
Netflix geeft eerste beelden van seizoen 5 van Orange Is The New Black vrij
Naar jaarlijkse gewoonte heeft Netflix de trailer voor het nieuwe seizoen van 'Orange Is The New Black' op het net gegooid. De trailer gaat verder op,de dramatische gebeurtenissen van het vorige seizoen.
Republikeinen proberen homohuwelijk in North Carolina terug te draaien
Drie republikeinen in de Amerikaanse staat North Carolina hebben een wetsvoorstel ingediend dat het homohuwelijk opnieuw in de staat moet verbieden. Volgens de indieners ging het Hooggerechtshof zijn boekje in 2015 te buiten met de landelijke erkenning van het homohuwelijk. Specialisten geven het wetsvoorstel echter weinig kans van slagen.
Amnesty start met petitie voor onderzoek naar concentratiekamp voor homo's
Amnesty International is een petitie begonnen om de Russische autoriteiten te overhalen om een onderzoek te starten naar de meldingen dat homoseksuelen in TsjetsjeniŽ massaal worden opgepakt en gemarteld.
Casa Rosa is solidair met Tsjetsjeense homoseksuelen
Een twintigtal mensen hebben dinsdagavond naar aanleiding van de schokkende berichten uit TsjetsjeniŽ hun verbondenheid getoond met de Tsjetsjeense opgepakte homoís. Met hun solidariteitsactie riepen ze op om internationale acties te ondernemen. De actie was een initiatief van Casa Rosa.
Piet De Bruyn en An Capoen (N-VA) reageren vol afschuw op het Tsjetsjeense concentratiekamp voor homoseksuelen
In een persbericht reageren N-VA-volksvertegenwoordigers Piet De Bruyn en An Capoen drukken vol afschuw over het bericht dat honderden homoís de afgelopen week in de republiek TsjetsjeniŽ zijn opgepakt en in een concentratiekamp voor werden opgesloten.
Opgepakte Indonesische homo's riskeren 100 stokslagen
De Indonesische politie heeft twee mannen opgepakt nadat hun buren hen omwille van hun homoseksuele relatie met elkaar heeft verklikt. Als de mannen schuldig bevonden worden kunnen ze bestraft worden met 100 stokslagen.
Versteend liefdesduo van vulkaanuitbarsting Pompei zijn twee mannen
De overblijfselen van het bekende Pompeiaanse koppel die omkwamen tijdens de historische uitbarsting van de Vesuvius, zouden mannelijk zijn en zijn niet verwant met elkaar. Volgens de Italiaanse media zou het mogelijk om twee homoseksuele mannen gaan die samen schuilden voor de vulkaanuitbarsting in 79 na Christus die het historische Pompei vernietigde.
Ian McKellen doet emotionele getuigenis in kortfilm
Acteur Sir Ian McKellen vertelt in een aangrijpende kortfilm over hoe het was om als homoseksuele jongen op te groeien in het Groot-BrittanniŽ in de jaren 40 en 50 voordat homoseksualiteit gelegaliseerd werd. De film werd gemaakt voor de de tentoonstelling Britainís Queer British Art die nog tot in oktober loopt in het Tate museum.
TsjetsjeniŽ houdt klopjacht op homoseksuelen en sluit hen op in concentratiekampen
De autoriteiten in TsjetsjeniŽ zijn met een anti-homo campagne gestart waarbij, volgens verschillende bronnen, meer dan 100 homoseksuele mannen zijn gearresteerd en opgesloten in concentratiekampen. Bij de arrestaties zouden ook drie doden gevallen zijn. Ook de mannen die vrijgelaten werden uit de kampen kwamen daar meer dood dan levend uit door folteringen die ze daar ondergaan.
Barry Manilow komt (opnieuw) uit de kast
De legendarische zanger en entertainer Barry Manilow (73) heeft op bekend gemaakt dat hij homo is. Dat is opmerkelijk want in 2014 trouwde hij al met zijn vriend en manager Garry Kief. Ook voor zijn trouwe fans was het een publiek geheim dat de zanger van hits zoals Mandy en Copacabana homo is.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select