Educatief pakket Lou voorgesteld
Religieuze leiders debatteren in Vlaams Parlement over homoseksualiteit
Bekijk hier de eerste nieuwe Will and Grace aflevering in tien jaar
Arnold Schwarzenegger kreeg slaag omdat vader dacht dat hij homo was
Breaking: Will & Grace na tien jaar opnieuw op de televisie
Video: Vervoort was één van de vijf meest inspirerende atleten op de Paralympische Spelen
Video: Eerste trailer van Tom of Finland biopic vrijgegeven
Botswana zet homofobe haatprediker het land uit
L-day: dag voor lesbische, biseksuele en trans-vrouwen Jaloerse man die liefdesrivaal neerschoot in februari voor de rechter
Hoax-website helpt Robert Pattinson uit de kast
De harten van de vrouwelijke fans van Twilight-acteur Robert Pattinson sloegen woensdag een slag over toen een gerucht de ronde begon te doen dat de acteur als homo uit de kast was gekomen. De hoax nieuwssite Now88News bracht een zogezegd exclusief interview met de acteur waarin hij het had over zijn seksuele geaardheid.
Lezing: waar je moet opletten als homo bij je volgende reis
Gays en reizen. Een combinatie die zeer goed hand in hand gaat want steeds meer en meer mensen gaan op zoek naar hun ideale vakantie via het internet. Maar waar moet je als homoseksuele toerist allemaal rekening mee houden? Op die vraag krijg je op 25 september een antwoord in de nieuwe gaybookshop Kartonnen Dozen in Antwerpen.
Diest zet Marieke Vervoort in de bloementjes
Met een zilveren en een bronzen plak op respectievelijk de 400 en de 100 meter heeft Marieke Vervoort haar doel bereikt op de Paralympics. De stad Diest eert die prestatie van 'Wielemie' aanstaande vrijdag en zet haar hiervoor in de bloemetjes.  
Politie drijft gaypride uit elkaar met traangas
De Turkse politie heeft zondag dedeelnemers aan de trans gaypride optocht in Istanboel uiteen gedreven met traangas en rubberen kogels. De optocht door het centrum van Istanboel was verboden door de Gouverneur van Istanboel.
Tweede Paralympische medaille voor Vervoort
Marieke Vervoort heeft zaterdag op de Paralympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro brons veroverd in de 100 meter T52 rolstoelsprint bij de vrouwen.
Video:The Pass toont de verborgen verlangens van een homoseksuele voetballer
Filmstudio Liongate heeft de trailer vrijgegeven van de film The Pass met Russell Tovey en Arinze Kene. De film volgt een homoseksuele voetballer op drie momenten in zijn leven waar hij van een tiener opgroeit tot een voetballer in de Champions League.
Mister Gay Netherlands roept gemeenten op regenboogvlag te hijsen op Coming-Outdag
Mister Gay Netherlands Tom van den Nieuwenhuijzen heeft in een open brief alle 390 Nederlandse gemeenten opgeroepen om op 11 oktober, Nationale Coming-Outdag, de regenboogvlag te hijsen. ‘Op die manier onderstreept de gemeente haar steun voor de sociale acceptatie van de LHBTI*-gemeenschap.’
Homoparentalités wil dat Belgische regering einde maakt aan wettelijk vacuüm rond draagmoederschap
Homoparentalités VZW zal op 24 en 25 september aanwezig zijn op de tweede conferentie en Europese beurs rond draagmoederschap voor homoseksuele mannen met een kinderwens in Brussel. Het onderwerp van het event en het doelpubliek zetten vzw Homoparentalités ertoe aan haar standpunt te herhalen wat betreft zulke evenementen in België en het draagmoederschap in het algemeen.
Amerikaanse NGO pleit voor een ethische en leefbare wetgeving voor draagmoederschap in Europa.
De Amerikaanse non-profit organisatie Men Having Babies (MHB), stelt een nieuw ethisch kader voor voor draagmoederschap tijdens haar tweede conferentie in Brussel over opties tot ouderschap voor Europese homomannen.
Homoseksuele scheidsrechter met de dood bedreigd
De openlijk homoseksuele Spaanse scheidsrechter Jesús Tomillero is tijdens zijn comeback-wedstrijd tussen C.D Lasalle en Atlético Zabal opnieuw met de dood bedreigd. Soortgelijke bedreigingen waren in mei al de oorzaak dat hij zijn scheidsrechtersfluitje een eerste keer aan de haak hing. De Spanjaard kon zijn fluit echter niet laten liggen en maakte afgelopen weekend zijn comeback.
Amerikaanse haatprediker mag Zuid-Afrika niet binnen
Steven Anderson, één van de meest homofobe predikanten in de VS, mag Zuid-Afrika niet meer binnen. De Zuid-Afrikaanse minister van Binnenlandse Zaken Malusa Gigaba is niet opgezet met de homofobe uitspraken die de predikers van de Faithful Word Baptist Church in Phoenix in het verleden heeft gedaan. Zo noemde hij de aanslag op de nachtclub The Pulse in Orlando 'goed nieuws' omdat er nu 50 pedofielen minder rondliepen. Ook riep hij op om homoseksuelen te executeren zodat er een ‘aids-vrije kerstmis’ gevierd kon worden.
Transgender-actrice Alexis Arquette plotseling overleden
Transgender-actrice Alexis Arquette is zondag op 47-jarige leeftijd overleden aan complicaties van aids. Het nieuws van haar overlijden werd zondag door actrice Patricia Arquette, zus van Alexis, bekend gemaakt. Ze werd geboren als Robert en speelde onder meer bijrollen in Pulp Fiction en The Wedding Singer.
Zilveren medaille voor Marieke Vervoort op Paralympics
Rolstoelatlete Marieke Vervoort heeft haar doel op de Paralympische Spelen bereikt. Op de vierhonderd meter was ze de Amerikaanse Kelly Morgan te snel af. De Canadese Michelle Stilwell was de snelste in de T52-klasse. “The Beast from Diest" sleept met haar zilveren medaille meteen ook het eerste eremetaal in de wacht voor team Belgium.
Nieuwe single van Sia is eerbetoon aan slachtoffers van terroristische aanslag op homo-dancing
De nieuwe single en videoclip van Sia is een eerbetoon aan de 49 slachtoffers die bij de schietpartij op een homo-dancing in Orlando om het leven kwamen.
Museum gaat herdenkingsmonument van aanslag op homo-dancing in collectie opnemen
De items die deel uitmaakten van het herdenkingsmonument voor de 49 slachtoffers van de terroristische aanval op een homo-dancing in Orlando zullen door een museum bewaard worden.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2016 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).