Lente
Antwerp Pride klokt af op 120.000 bezoekers
Record-editie Antwerp Pride met 85.000 toeschouwers
Gouden medaille-winnares komt uit de kast
Sensatiezoekende journalist brengt homoseksuele Olympiërs in gevaar
Ook een homo in nieuwe Star Trek reeks
Showbizz Bart vanaf september aan de slag bij Radio 2
Antwerp Pride Parade groter dan ooit
Vader van Arrow-acteur pleegde zelfmoord na coming-out van zijn zoon
Zweedse immigratiedienst stopt repatriëring homoseksuele voetballer Eigenaar oudste Antwerps homecafé met geweld beroofd
Video:Dit is wat werkgevers doen met homoseksuele werknemers
Wat als uw werknemer, baas of uw collega homo is? Die vraag stelt de bekende vlogger Ergin Arslanbas aan verschillende bedrijfsleiders uit de technologiesector en mensen in de straat in een nieuw filmpje op zijn Youtubekanaal Achterklap (75.000 volgers). Hij doet dat op vraag van technologiefederatie Agoria.
Skunk Anansie volgend jaar opnieuw in Antwerpen
Op drie februari maakt Skunk Anansie de Lotto Arena in Antwerpen onveilig met hun toernee rond hun nieuwe plaat ‘Anachytecture’. ‘Anachytecture’ is de derde plaat al van Skunk Anansie sinds hun wedergeboorte in 2009. De band met de controversiële en uitgesproken frontvrouw Skin brengt zowel zijn ninetiesklassiekers 'I Can Dream', 'Weak', 'All I Want' en 'Hedonism' als nieuw werk naar de Lotto Arena.
Mister Gay Europe feestelijk onthaald op Antwerpse stadhuis
In Antwerpen is dinsdagavond kersvers Mister Gay Europe Raf Van Puymbroeck ontvangen op het Schoon Verdiep van het stadhuis. De 22-jarige Van Puymbroeck, die eind mei in Antwerpen al Mister Gay Belgium was geworden, werd vorige week vrijdag in Noorwegen tijdens een galadiner verkozen tot Mister Gay Europe.
Recordaantal LGBT-atleten op Olympische Spelen in Rio
Nooit eerder namen er zoveel LGBT-atleten deel aan de Olympische Spelen als dit jaar. Terwijl in Peking de teller op 12 LGBT-atleten bleef staan staat de teller dit jaar op 42.
Raf Van Puymbroeck is de nieuwe Mister Gay Europe
Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck (22) is in het Noorse Oppdal verkozen tot de nieuwe Mister Gay Europe. Als runner-ups krijgt hij Mister Gay England Joni Valdares (28) en Mister Gay Denmark Danni Arndt Sigen (29).
Nicole en Hugo maken comeback op Antwerp Pride Closing Festival
Antwerp Pride heeft de surprise act voor het Antwerp Pride Closing Festival 2016 bekend te maken. Niemand minder dan Nicole en Hugo zullen hun comeback maken op de Grote Markt tijdens het slotfeest van Antwerp Pride 2016.
Controversiële kunst opent Queer Arts Festival
De Frans-Marokkaanse kunstenaar Mehdi-Georges Lahlou stelt tentoon in de galerij Verbeeck-Van Dyck in Antwerpen. Hij maakt voor deze tentoonstelling foto’s en installaties waarin hij de islam en christendom samenbrengt met stereotypen over het lichaam en seksualiteit. Een foto van de kunstenaar met een hijab doet nadenken over ‘mannelijkheid’ en ‘vrouwelijkheid’ , ook binnen een religieuze context. ‘In deze gevoelige tijden, geen evidentie’, aldus Marcia Poelman van het Queer Arts Festival.
Gouverneur Noord-Carolina plundert rampenfonds om anti-LGBT wet te verdedigen
De Gouverneur van de Amerikaanse staat Noord-Carolina heeft 500.000 dollar uit het rampenfonds van de staat gehaald ter verdediging van de onlangs goedgekeurde anti-LGBT. De wet HB2 vernietigde alle lokale verordeningen die de rechten van holebi’s en transgenders beschermden, transgenders verbood om het toilet van hun keuze te gebruiken en lokale handelaars het recht geven om diensten te weigeren op grond van hun geloof aan holebi’s en transgenders.
Amerikaanse vice-president zegent homo-huwelijk in
De Amerikaanse vice-president Joe Biden heeft voor het eerst een huwelijk ingezegend en dat was meteen een homo-huwelijk.
IS eist aanslag op homo-dancing in Orlando op
IS heeft de terroristische aanslag op de homo-dancing The Pulse in Orlando opgeëist. De terreurorganisatie deed dat in een artikel in hun propaganda magazine Dabiq.
Extremistische teksten in Britse gevangenissen roepen Jihadisten op om homoseksuelen te vermoorden
In Britse gevangenissen circuleren pamfletten die ertoe bijdragen dat waarin oproepen wordt om homo’s te vermoorden. Dat blijkt uit een rapport dat in november 2015 al werd voorgesteld. De Britse regering heeft waarschuwingen over het circuleren van extremistische materialen in de gevangenissen tot nu toe steeds naast zich neergelegd.
Tanzania wil homoseksualiteit terugdringen en verbiedt glijmiddelen
De Tanzaniaanse minister van Volksgezondheid Ummy Mwalimu heeft de controversiële maar niet echt doordachte beslissing genomen om glijmiddelen te verbieden. Op die manier hoopt ze zowel homoseksualiteit als hiv-besmettingen in het Afrikaanse land terug te dringen.
Raf Van Puymbroeck vertegenwoordigt België op Mr. Gay Europe 2016.
Twee maanden geleden werd de 22-jarige docent sport en bewegen Raf Van Puymbroeck o.a. door Vlaams Minister-President Geert Bourgeois verkozen tot Mister Gay Belgium 2016, maar vanaf vrijdag krijgt hij de kans om ook te strijden voor de titel van Mr. Gay Europe. De Europese-verkiezingen zullen dit jaar doorgaan in Zweden en Noorwegen.
LGBTI-activiste Deborah Lambillotte overleden
Cavaria meldt op haar website het overlijden van Deborah Lambillotte na een slepende ziekte. Deborah was een holebi-, transgender en intersekse activiste met een lange staat van dienst.
Lesbisch koppel schrijft geschiedenis in Italië
In Italie hebben Elena Vanni en Deborah Piccini afgelopen zondag geschiedenis geschreven. Zij zijn het eerste lesbische koppel dat een burgerlijk partnerschapsovereenkomst hebben afgesloten. De wet die dat mogelijk maakte werd in juni goedgekeurd en trad afgelopen zaterdag in werking.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2016 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Lente