Zwitserse scheidsrechter komt uit de kast
Homohuwelijk in AustraliŽ goedgekeurd
Krijgt Yasmine een eigen straat?
Oostenrijkse homoseksuele koppels kunnen vanaf 2019 trouwen
Nieuwe website voor holebiís en transgenders met een verstandelijke beperking
FIFA waarschuwt homoseksuele supporters voor geweld tijdens Wereldbeker voetbal in Rusland
Wereldaidsdag: doorbreek het taboe rond hiv en stop discriminatie seropositieve personen
Australische Senaat keurt homohuwelijk goed
Tien in gaysauna opgepakte mannen veroordeeld tot 2 en 3 jaar gevangenis Doodstraf voor moordenaar die achtjarige jongen maandenlang mishandelde omdat hij homo zou zijn
Homokoppel moet geadopteerde zoon terug geven
Een homokoppel uit Schaarbeek moet na anderhalf jaar hun geadopteerde zoon terug geven aan de biologische moeder. De moeder stond haar baby na de geboorte af aan het homo-koppel maar komt nu op die beslissing terug.
Gewonden bij instorting dansvloer homo-dancing
TweeŽntwintig mensen zijn zondagmorgen gewond geraakt toen de dansvloer van een homo-dancing in Tenerife onder hun voeten verdween
Aantal hiv-diagnoses met bijna tien procent gedaald
Het aantal nieuwe hiv-diagnoses daalde met 9,8% in vergelijking met 2015 en met 25% in vergelijking met 2012. Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) registreerde 915 gediagnosticeerde hiv-infecties in 2016 wat overeenstemt met gemiddeld 2,5 nieuwe diagnoses per dag. Na de lichte stijging in 2015 van het aantal hiv-diagnoses bij mannen die seks hebben met mannen (MSM) wordt opnieuw een daling waargenomen in 2016.
Homofobe president Mugabe aan de kant geschoven
Het tijdperk van de homofobe president Mugabe in Zimbabwe lijkt ten einde te komen. Na zijn afzetting als partijleider van Zanu-PF is tegen de 93-jarige president ook de afzettingsprocedure in gang gezet. Als het parlement hem ook daadwerkelijk aan de kant schuift komt er een einde aan de 37-jarige regeerperiode van Robert Mugabe en verdwijnt ťťn van de meest homofobe leiders op het Afrikaanse continent.
Zwolle herdenkt slachtoffers transfobie
In Zwolle worden tijdens de Internationale Transgender Gedenkdag op 20 november de transgender personen herdacht die de voorgaande 12 maanden wereldwijd zijn vermoord. Dit jaar zijn er 325 moorden geregistreerd, dat brengt het totaal van de afgelopen 10 jaar op ruim 2600 doden.
Nederland laat kansen liggen in bestrijding van hiv
Het aantal nieuwe hiv-infecties in Nederland daalt beperkt en langzaam. In 2016 werden 820 nieuwe diagnoses vastgesteld, dat zijn maar enkele tientallen minder dan het aantal dat in 2015 werden geregistreerd.Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers van de Stichting Hiv Monitoring. ďDeze cijfers zijn zorgwekkend en laten duidelijk zien dat we kansen laten liggen om een einde te maken aan de hiv-epidemie in NederlandĒ,zo klinkt het in het begeleidende persbericht.
AustraliŽrs kiezen massaal voor homohuwelijk
Een meerderheid van 61,6 procent van de AustraliŽrs wil dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar kunnen trouwen.† Dat blijkt uit de resultaten van een grootschalige peiling via de post van de regering.
Nieuw-Zeelanders betalen binnenkort 1 dollar voor PrEP
Nieuw-Zeeland gaat het hiv-preventie medicijn PrEP ter beschikking stellen aan mensen die een hoog risico lopen op hiv-besmetting. De overheidsinstelling PHARMAC heeft bekend gemaakt dat ze de verspreiding van het medicijn gaat financieren. Iedereen die over een geldig doktersvoorschrift voor PrEP beschikt en deel uitmaakt van een risicogroep (MSM,transgendersÖ) zal maar iets meer dan een Australische dollar per maand betalen. Nergens ter wereld wordt het medicijn zo goedkoop aangeboden.
Amerika's enige openlijke homoseksuele profvoetballer stopt ermee
Robbie Rodgers, de enige openlijk homoseksuele voetballer in de Amerikaanse competitie, heeft aangekondigd dat hij stopt met voetballen. De nu 30-jarige verdediger van LA Galaxy kondigde al eerder aan dat hij op rust ging maar kwam op dat besluit terug nadat hij uit de kast kwam als homo.
Belgische kortfilm Calamity wint Holebikort 2017
De kortfilm Calamity van Maxime Feyers en Sťverine De Streyker heeft in Leuven de kortfilmwedstrijd Holebikort gewonnen. Dit jaar deden 160 kortfilms uit 30 landen mee aan de wedstrijd van het Holebifilmfestival.
Video:Zeventiende editie Holebifilmfestival van start in 13 steden
In Leuven wordt vrijdag het startschot gegeven voor de zeventiende editie van het Holebifilmfestival. Tot 3 december kun je in dertien steden gaan kijken naar tal van LGBT-getinte films.
George Michael domineert Homo Top 100
George Michael is in 2017 heer en meester in de Homo Top 100, de jaarlijkse hitlijst met de 100 beste holebi-songs aller tijden.
Cavaria wil einde maken aan onnodige geslachtsoperaties bij intersekse kinderen
Belangenverdediger van holebiís en transgenders Áavaria eist dat niet-levensnoodzakelijke operaties op intersekse kinderen uitgesteld worden tot het kind kan meebeslissen. Bescherming van intersekse personen moet worden opgenomen in de Belgische antidiscriminatiewetgeving. Dat zijn mensen van wie de geslachtskenmerken niet conform de traditionele invulling van het biologische mannelijke of vrouwelijke geslacht zijn.
Provinciehuis Vlaams-Brabant in regenboogkleuren voor Holebifilmfestival
Het Provinciehuis van Vlaams-Brabant in Leuven is tot 26 november verlicht in de regenboogkleuren. Aanleiding hiervoor is de zeventiende editie van het Holebifilmfestival.
Meerderheid AustraliŽrs voorstander openstelling homo-huwelijk
In AustraliŽ is het referendum per post over de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht afgelopen. De afgelopen weken hebben bijna dertien miljoen hun antwoord opgestuurd. Dat is 78,5 procent van de stemgerechtigde bevolking. Volgens de Australische krant Guardian zou een overgroot deel van de AustraliŽrs voorstander zijn van de openstelling.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select