Transgenders in Ecuador hebben voor het eerst gestemd volgens hun gekozen gender
Tanzania dreigt met het publiekelijk outen van homomannen
Voormalig autocoureur Danny Watts komt uit de kast
Antwerpenaar Sandro Cossero is de nieuwe Mister Leather Belgium
Mister Gay Belgium wordt ambassadeur voor Heroes Of Football
Eerste jeugdboek voor de lagere school over transgender voorgesteld
Video: Nieuwe Mister Gay Belgium-finalisten voorgesteld
Marine Le Pen wil van homo-huwelijk af
Marieke Vervoort opnieuw enkele dagen in coma Finland keurt het homo-huwelijk nog eens goed
Deense voetballers lanceren campagne tegen homofobie
De Deense Bond van Voetbalspelers heeft een campagne gelanceerd die homofobie in het voetbal moet aanpakken. Verschillende spelers zetten hun schouders onder de actie.
Mannen die anti-homoflyer verspreidde moeten voor de rechter verschijnen
Het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat drie mannen vervolgen omdat die in oktober vorig jaar een anti-homeflyer verspreid hebben in Amsterdam De drie, twee mannen uit Den Haag en een uit Rotterdam, hebben bekend dat ze de folders in twee wijken hebben verspreid. Daarmee wilden ze naar eigen zeggen een discussie losmaken. De drie mannen hebben zichzelf bij de politie gemeld, toen die hen op het spoor was gekomen. 
Video:YouTuber Bryan Odell komt uit de kast
De 26-jarige YouTuber Bryan Odell is in zijn nieuwste video uit de kast gekomen als homo. Zaterdag postte hij het filmpje op zijn kanaal BryanStars dat 716.000 abonnees heeft. Hij noemde het filmpje het meest persoonlijke dat hij de afgelopen acht jaar gemaakt heeft.
Nederlands opsporingsprogramma gaat op zoek naar gaybashers
Het Nederlandse programma ‘Opsporing Verzocht’ gaat vanavond (dinsdag 14 februari) op zoek naar de gaybashers die een homo-koppel in oktober in Amsterdam in elkaar sloegen.
Rapster Young MA komt uit de kast
De uit Brooklyn afkomstige rapster Young MA heeft bekend gemaakt dat ze een lesbienne is. Vorig jaar scoorde ze een hit met het nummer 'Oouuu'.
Casa Rosa en çavaria steken biseksuelen een hart onder de riem op Valentijn
Met een valentijnsactie op de Korenmarkt in Gent maken Casa Rosa en çavaria biseksualiteit zichtbaar en roepen ze op om biseksuele personen te steunen door een selfie te maken. Met de slogan ‘Make your love visible’ willen ze mensen vragen wat liefde uit te dragen naar biseksuele personen.
Begrafenis George Michael opnieuw uitgesteld
De begrafenis van George Michael is nog maar eens uitgesteld. De familie en fans van de overleden Wham!-zanger hadden gehoopt om eind januari de plechtigheid te kunnen houden maar de Britse politie heeft het lichaam van de op 26 december overleden zanger nog niet vrijgegeven.
Ook Nieuw-Zeeland wil historische veroordelingen van strafblad van homomannen halen
Na Groot-Brittannië en Wales gaat ook Nieuw Zeeland historische veroordelingen voor sodomie van het strafregister van hiervoor veroordeelde homo-mannen halen.
Europees Parlement wil homo-adopties in heel Europa erkennen
Het Europese Parlement wil dat adopties automatisch in heel Europa erkend worden. Dat moet vermijden dat adoptieouders hun ouderlijke macht verliezen als ze naar een ander Europees land verhuizen. De maatregel mag ook geen rekening houden met de seksuele oriëntatie van de ouders.
28 jaar gevangenis gevraagd voor Truienaar die liefdesrivaal neerschoot
Voor de correctionele rechtbank van Tongeren is de rechtszaak tegen de 61-jarige moordenaar van Rudy Proost (53) uit Meeuwen-Gruitrode begonnen. Proost woonde samen met zijn vriend A.D. met wie hij al 23 jaar een relatie had. A.D onderhield echter ook een relatie met Marc V. uit Sint-Truiden die op 25 maart zijn liefdesrivaal neerschoot toen die in de zetel lag te slapen. Het Openbaar Ministerie vorderde een gevangenisstraf van 28 jaar gevraagd voor Marc V.
Drie doden bij brand in homo-sauna
Zondagavond zijn drie mannen gestorven bij een uitslaande brand in een homosauna in Berlijn.Toen de brandweer aankwam stonen een twintigtal mannen, enkel met een handdoek om de lenden of een badjas, op straat. Bijna iedereen kon ter plekke verzorgd worden. Eén man werd naar een ziekenhuis overgebracht.
Video:Dries Mertens steunt voetballers die uit de kast komen
Rode Duivel Dries Mertens steunt het diversiteitsproject Heroes of Football en stak onlangs de Nederlandse amateurvoetballer Danilo een hart onder de riem bij zijn coming out. Via het diversiteitsproject Heroes of Football vertelde Danilo zijn verhaal aan zijn vrienden en Dries Mertens.
Video: Lady Gaga zet spectaculaire Superbowl show neer en kondigt wereldtournee aan
Lady Gaga zette zondagnacht een spectaculaire show neer tijdens de rust van de Superbowl. Tijdens de show maakte ze bekend dat ze in augustus aan een nieuwe wereldtournee begint. Op 1 oktober doet ze hierbij opnieuw het Sportpaleis in Antwerpen aan.
Studenten Thomas More sporten met regenboogveters
De studenten van de sportopleidingen van Thomas More in Turnhout dragen voortaan veters met alle kleuren van de regenboog in hun indoor sportschoenen. Ze steunen op die manier de campagne om van de Turnhoutse campus een “Sport voor allen”-campus te maken. De campagne is een initiatief van docent, Mr Gay Belgium en Mr Gay Europe Raf Van Puymbroeck en kan rekenen op de steun van de hogeschool. Samen geven ze het signaal dat iedereen welkom is bij Thomas More. Vrijdag krijgen de eerste studenten de regenboogveters cadeau.
Commissie voor Gelijke Kansen organiseert opnieuw een hoorzitting over  homoseksualiteit en religie
Donderdag gaat in de Commissie voor Gelijke Kansen van het Vlaams Parlement voor de tweede maal een informele hoorzitting over  homoseksualiteit en religie door. Ditmaal werden de ‘raadgevende organisaties die binnen de geloofsgemeenschappen de rechten van holebi’s behartigen’ uitgenodigd.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Valentijn 2017