Baby zomervoordeel
Politie vuurt met rubberkogels op deelnemers gay pride Istanbul
RuPaul krijgt eigen ster op de Hollywood Walk of Fame
Video: James Corden stuurt 297 dvd's van Philadelphia naar Trump
Russisch verbod op homoseksuele propaganda is discriminerend
Orphan Black-acteur komt uit de kast.... en niemand is verrast.
Voormalige burgemeester leidde 15 jaar een dubbelleven als homoseksuele druggebruiker
Servië krijgt voor de eerste keer een lesbische premier
Limburgse homokoppels veroordeeld voor drugshandel op seksfeestjes
Video:Red Flames voetbalsters komen uit de kast Piet De Bruyn aangesteld als LGBTI-rapporteur bij raad van Europa
Ierland heeft voor het eerst een homoseksuele premier
De 38-jarige Leo Varadkar is door het Ierse Parlement aangeduid als de nieuwe premier van Ierland. Het is de eerste keer dat Ierland een homoseksuele premier krijgt.
Generation M wint Diversity Ambassador Award
Generation M van MNM won gisteren de Diversity Ambassador Award tijdens Pink Brand of the Year 2017 in Antwerpen. Het programma van Karolien Debecker haalde eerder al twee nominaties binnen als Pink Brand of the Year in zowel de categorie LGBTQ Friendly Company als in Diversity Ambassador. In die laatste categorie won het programma gisteren goud. Generation M werd uitgeroepen tot diversiteitsambassadeur omdat het radio- en online team elke dag opnieuw werk maakt van diversiteit.
Mister Gay Belgium organisatoren zetten een punt achter hun relatie
Na bijna 8 jaar hebben Mister Gay Belgium-organisatoren Bram Bierkens en Ivan Dennis een punt achter hun relatie gezet. Dat laat Bram Bierkens weten via zijn persoonlijke Facebook-pagina. De twee gaan verder als vrienden door het leven.
Herkozen premier Malta wil homo-huwelijk mogelijk maken
Door de herverkiezing van premier Minister Joseph Muscat is Malta een stap dichterbij gekomen bij de openstelling van homo-huwelijk. Dat was immers één van de verkiezingsbeloften waarmee Muscat naar de verkiezingen trok. Vorige maand vaardigde de Maltese premier nieuwe verkiezingen uit nadat hij, zijn vrouw en enkele politieke bondgenoten van corruptie werden beschuldigd.
Ierland krijgt voor het eerst een homoseksuele premier
De 38-jarige Leo Varadkar wordt de eerste homoseksuele premier van Ierland. Hij beschrijft zichzelf als links in sociale aangelegenheden en rechts in de economische.
Geen nieuw seizoen meer van Sense8
De serie werd geregisseerd door de transgender regisseuses Lana en Lilly Wachowski. De serie volgde de avonturen van acht panseksuele personages die geestelijk met elkaar in contact staan.
Raf Van Puymbroeck ruilt Mister Gay Belgium sjerp voor high heels
De voormalige Mister Gay 2016 en docent sport en bewegen aan de Thomas More Hogeschool Raf Van Puymbroeck (22) blijft ook na zijn jaar een verhaal van diversiteit vertellen, maar deze keer wel via dans. Want samen met Jef De Prins (20) en Yannick Van Damme (18) stelde hij tijdens het Mister Gay Belgium gala zijn nieuwe project ‘Trinxx’ voor. Een formatie bestaande uit 3 jonge mannen, die dansen op naaldhakken – high heels.
Video:Jaimie Deblieck is de nieuwe Mister Gay Belgium
De 18-jarige student tuinbouw, Jaimie Deblieck uit het West-Vlaamse Roeselare werd zaterdagavond in Theater Elckerlyc in Antwerpen verkozen tot Mister Gay Belgium 2017, een verkiezing voor homoseksuele mannen, waarbij ze op zoek gaan naar een ambassadeur van en voor de Belgische LGBT gemeenschap.
Taiwan moet homohuwelijk legaliseren
Het Hooggerechtshof van Taiwan heeft deze week beslist dat de regering binnen twee jaar de nodige wetgeving geïntroduceerd moet hebben zodat koppels van hetzelfde geslacht officieel kunnen trouwen. Hiermee zal Taiwan het eerste Aziatische land worden waar homohuwelijken mogelijk zullen zijn.
World Outgames 24 uur voor de start grotendeels geannuleerd
Op minder dan 24 uur voor de start van De World Outgames heeft de organisatie de meeste sportevenementen en zowel de openings als sluitingsceremonie geannuleerd. Het nieuws werd met een kort berichtje op de Facebook-pagina meegedeeld.
Cavaria:België stopt na 10 jaar eindelijk met schending mensenrechten transgenders
Çavaria is tevreden dat België eindelijk stopt met de schending van de mensenrechten van transgenders. Om je geslachtsregistratie aan te passen hoef je niet langer een diagnose te krijgen en moet je geen medische behandelingen meer ondergaan. De belangenverdediger van transgenders betreurt wel dat je maar één keer probleemloos je geslachtsregistratie kan aanpassen en dat de procedure niet voor iedereen gedemedicaliseerd wordt.
Nieuwe transgenderwet goedgekeurd
Transgenders die officieel van geslacht willen veranderen moeten geen medische ingrepen meer ondergaan. De transgenderwet van Minister van Justitie Koen Geens en Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir, werd woensdag met een grote meerderheid goedgekeurd in de Kamer. Enkel de Vlaams Belang-fractie (Barbara Pas, Jan Penris, Robert Van De Velde) en N-Va leden Peter Buysrogge, Renate Hufkens en Peter Luykx onthielden zich.
Video:Leuven heeft zijn eigen LGBT-reus
Leuven telt vanaf nu twee nieuwe diversiteitsreuzen waaronder eentje die de Leuvense LGBTI-gemeenschap vertegenwoordigd. Iris, zoals de nieuw reus noemt, maakte vorige zaterdag tijdens Reuze Leuven haar debuut.
90.000 mensen vieren Pride in Brussel
Zaterdag hebben 90.000 mensen de 22ste pride in Brussel bijgewoond. Volgens de politie woonden 55.000 toeschouwers de optocht bij. De organisatie en Visit.Brussels telde daarbij nog eens de helft erbij voor de festiviteiten die na de optocht op en rond de Kunstberg plaats vonden.
Belgian Pride in het teken van asiel en migratie
Zaterdag trekt The Belgian Pride onder de slogan ‘Crossing Borders’ door de straten van Brussel. Het politieke thema is dit jaar asiel en migratie. De drie holebi- en transgenderkoepels çavaria, RainbowHouse Brussels en Arc-en-Ciel Wallonie vragen aandacht voor de situatie van holebi’s en transgenders die hun land moeten ontvluchten vanwege hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).