buitenland

Geval van extreem homofoob geweld in Dordrecht


gepost op 03/04/2018 om 13:00

Delen

Vrijdag op zaterdagnacht is in Dordrecht een 28-jarige man het slachtoffer geworden van extreem homofoob geweld. De man had via de datingapp Grindr afgesproken maar werd bij aankomst aangevallen door minstens zestien mannen.
De politie arresteerde een veertienjarige jongen die betrokken zou zijn bij de aanval.

Het slachtoffer sprak met een man af bij voetbalvereniging Wieldrecht in Dordrecht, op de parkeerplaats. “De profielfoto in de app klopte met de man die op de parkeerplaats stond en hij zag er betrouwbaar uit. Hij stelde voor naar zijn huis te gaan, dat in de buurt zou zijn”, vertelt Lennart Lenskens, organisator van de Dordrecht Pride en een bekende van het slachtoffer.
Op dat moment gaat het fout. Als het slachtoffer met zijn ‘date’ wegloopt van de parkeerplaats, komen er volgens het slachtoffer plots zo’n 16 mannen uit de bosjes tevoorschijn die op het slachtoffer in beginnen te slaan. Hij loopt verwondingen op aan zijn gezicht, valt op zijn achterhoofd en valt op een zeker moment weg. “Zijn geluk was dat hij een dikke jas aan had, die heeft de ergste klappen nog soort van opgevangen”, aldus Lenskens.
“Ik schrik hier enorm van. Je kent de cijfers en je weet dat het gebeurt. Maar niet in het veilige Dordrecht. Hij is er echt ingeluisd.”

Ook een tweede man werd het slachtoffer van homofoob geweld. Hij werd achterna gezeten nadat hij ook via Grindr in de val werd gelokt. Dit gebeurde op de Schenkeldijk in Dordrecht. Hij raakte niet gewond.
Via Twitter waarschuwde burgemeester Wouter Kolf voor het gebruik van datigapps zoals Grindr en Tinder.

Update 3 april 14:13
De politie heeft een jongen van 14 jaar opgepakt in verband met de mishandeling en de bedreiging van twee mannen in Dordrecht. De twee hadden een afspraak gemaakt via de homodatingapp Grindr.

De politie denkt dat de jongen deel uitmaakt van een grotere groep en verwacht binnenkort meer aanhoudingen te verrichten.


Bronnen:AD/NOS

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).