media

Video: John Oliver roept Vice-president Mike Pence tot de orde met een homoseksueel konijn


gepost op 20/03/2018 om 00:00

Delen

De Britse komiek John Oliver heeft in zijn satirische programma een uitgebreid item over de standpunten van de Amerikaanse vice-president Mike Pence en LGBT- en vrouwenrechten aangekaart. Het beeld Oliver ophing was niet mals. Het is immers geen geheim dat Mike Pence een ultra-katholiek is die gelooft dat homoseksuele mannen van hun geaardheid genezen kunnen worden. Oliver sloot de aanval af op de vice-president met een boek over een homoseksueel konijn dat veel gelijkt op het lievelingshuisdier van Pence.

De administratie en regering van Donald Trump heeft sinds diens aantreden in 2017 al heel wat veranderingen ondergaan. Heel wat mensen werden door Trump ontslagen. “Eén man die hij niet kan ontslaan is de vice-president Mike Pence”, zo begon Oliver het bewuste item. Maar of de Amerikaan in de straat daar blij over moet zijn valt nog maar af te wachten. Pence is immers een ultra-katholiek en heeft in zijn radioshow meermaals benepen uitspraken gedaan over vrouwen en LGBT-rechten en keurde hij als gouverneur een wet goed waardoor handelszaken mensen op basis van hun seksuele geaardheid mogen discrimineren. Daarnaast verkondigde hij ook het standpunt van de organisatie Focus on the Family dat homoseksuele jongens van hun homoseksualiteit genezen kunnen worden. Die uitspraken wil de huidige vice-president nu niet meer bevestigen maar gelukkig is er het internet waar ze nog circuleren. Ook op datzelfde wereldwijde web is er een Instagram-account waar de belevenissen van het huisdier, een schattig konijn op gevolgd kunnen worden. Marlon Bundo, zoals het konijn heet, heeft er ruim 21.000 volgers. Rond het konijn van Pence verschijnt er deze week een kinderboek waarin beschreven wordt hoe een dag van Bundo eruit ziet.

John Oliver gebruikt nu het konijn in een eigen kinderboek en brengt dat een dag eerder uit. In ‘A day in the life of Marlon Bundo’, ontmoet het konijn een ander mannetjeskonijn en begint het een relatie met hem. Van het boek is ook een luisterboek gemaakt waaraan enkele bekende homoseksuele acteur aan meewerkten. Zo nemen Jim Parsons (Big Bang Theory) en Jesse Tyler Ferguson (Modern Family) de hoofdrollen in het boek voor hun rekening. De andere dieren in het boek danken hun stem aan RuPaul,John Lithgow en Jack McBrayer.

De opbrengst van het boek dat de John Oliver in zijn programma lanceerde gaat naar het Trevor Project en Aids United. "Dit is geen boek voor volwassenen waarin we tegen Pence willen zeggen dat hij de kolere kan krijgen, maar als je het koopt zeg je dat eigenlijk wel," zegt Oliver in zijn talkshow.
Het boek van Oliver stond op maandagochtend bovenaan de bestsellerlijst van Amazon. Het boek van Pence stond op plaats 15.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select