Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
buitenland

Tot veertig maanden gevangenis voor mannen die Amsterdamse homo's aanvielen


gepost op 11/03/2018 om 11:00

Delen

De drie mannen die twee homoseksuele mannen zwaar hebben toegetakeld omdat ze homo zijn, zijn door de correctionele rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot gevangenisstraffen tot veertig maanden. Dat schrijft de Nederlandse krant het Parool.

Na een avond stappen in de Reguliersdwarsstraat kwamen de twee slachtoffers een man tegen die hen beledigde en bedreigde. Tijdens de scheldpartij werden ook enkele homofobe verwijten geuit. De slachtoffers hoorden de man bellen met een andere persoon. Op het Damrak kreeg hun belager het gezelschap van drie andere mannen.

Serieuze verwondingen
Het 37-jarig slachtoffer werd vervolgens door de vier mannen geslagen en geschopt. Hij verloor ook even het bewustzijn en moet als gevolg van de homofobe aanval meerdere tanden missen. Het slachtoffer van 23 jaar liep serieuze verwondingen aan zijn gezicht en gebit op.

De 28-jarige en 26-jarige daders zijn tot respectievelijk 40 en 28 maanden cel veroordeeld voor poging tot doodslag, zware mishandeling en openlijk geweld. Een 23-jarige man die wel betrokken was bij de mishandeling maar een minder grote rol speelde, is veroordeeld tot vier maanden cel.
Volgens de rechtbank maakte de seksuele geaardheid van de twee mannen hen tot doelwit.

"Dat blijkt niet alleen uit de scheldpartij die aan het geweld vooraf ging, maar ook uit een video die de twee hoofdverdachten kort na het incident maakten. Hierin maakten ze lachend en opscheppend opmerkingen over het feit dat hun slachtoffers homoseksueel waren."

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).