5GB in plaats van 4GB
media

Affiches met kussende mannen gevandaliseerd in Nederland


gepost op 07/03/2018 om 20:00

Delen

In heel Nederland zijn meer dan dertig posterdisplays met affiches van het kledingmerk Suitsupply waarop kussende mannen te zien zijn vernield, beklad of met tape afgeplakt. De campagne die wereldwijd, op Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten na, gebruikt wordt zorgt zowel offline als online voor heel wat ophef. Bij de lancering van de campagne verloor het kledingmerk duizenden volgers op hun sociale media kanalen.

CEO Fokke de Jong van Suitsupply maakte dinsdag gewag van de vernielingen. In heel Nederland werden 5.000 affiches van kussende mannen verspreid;De vernielingen vonden door het hele land plaats.
Op één foto zoenen twee mannen elkaar; op de andere raakt een man in een pak een man in een strak kort zwembroekje liefkozend aan.

Sinds de lancering van de campagne kreeg kreeg de CEO zowel heel wat negatieve als positieve reacties. "We merken dat dankzij deze campagne een hele nieuwe groep klanten ons ontdekt", zegt hij. "Dat merken en horen we ook in onze winkels. Maar ik snap dat de negatieve commentaren meer tot de verbeelding spreken."
In Nederland krijgt de keten alleen maar klachten over het homoseksuele aspect van de campagne. In andere landen worden ook kritiek geuit op het feit dat het een interraciale zoen tussen twee mannen betreft.

Tanja Ineke, voorzitter van het COC Nederland, zegt dat het vernielen van de posters weer aantoont dat "de acceptatie te wensen overlaat".

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).