media

Video: Sennek trekt met dit nummer naar het Eurovisiesongfestival


gepost op 05/03/2018 om 13:00

Delen

Vandaag maakte de VRT het nummer bekend waarmee onze kandidate Sennek (Laura Groeseneken) de Belgische eer verdedigt op het Eurovisiesongfestival. De Leuvense singer-songwriter trekt naar Lissabon met het nummer A Matter Of Time. Sennek schreef de song samen met Alex Callier van Hooverphonic en met producer Maxime Tribeche.

A Matter Of Time is een sfeervol nummer met een melancholische kant en een sterk verhaal. “Het lied beschrijft hoe je schoonheid kan zien in vergankelijkheid, hoe je de schoonheid kan vinden in iets waardevols dat stuk gaat,” vertelt Sennek. Met het nummer wil ze de boodschap meegeven dat door tegenslag en nare ervaringen, mensen kunnen groeien en beseffen dat in de kleine dingen ook veel schoonheid zit.

De song werd geproducet door de Parijse producer Maxime Tribeche. A Matter Of Time werd opgenomen in de ICP Studio in Elsene.

“Wat een ongelooflijk gevoel om hier te staan met een eigen song. Het was een geweldige ervaring om hiervoor te kunnen samenwerken met Alex en Maxime, twee erg getalenteerde artiesten",zo laat Laura Groeneken weten. "Om samen van meningen en ideeën te wisselen en tot een compositie te komen waar iedereen trots op is. Het nummer is me echt op het lijf geschreven: de melancholie, het vocale, het contrast tussen donker en licht… En de boodschap van een song vind ik ook enorm belangrijk om mensen te raken”

De videoclip voor A Matter Of Time werd opgenomen in Résidence palace, een vervallen art déco zwembad in Brussel. De regie was in handen van Edouard Valette, die eerder al onder andere de regie deed van Loïc Nottets Mud blood. De productie van de videoclip werd verzorgd door Caviar.


"Ik vind het belangrijk om zelf betrokken te zijn in alle aspecten van mijn deelname aan het Eurovisiesongfestival. Ook over de videoclip had ik mijn eigen ideeën, waar Edouard mee aan de slag is gegaan en een knap visueel verhaal mee heeft neergezet. Ik wilde geen verhalende clip, maar een die op sfeer is gebaseerd. We hebben voor een sobere en minimalistische sfeer gekozen, en ik ben heel trots op het resultaat."

De act die op het podium van het Eurovisiesongfestival wordt gebracht, wordt momenteel nog volop uitgewerkt. Sennek werkt samen met regisseur Hans Pannecoucke, lichtverantwoordelijke Ignace D’Haese en choreograaf Yves Ruth om een pakkende en geloofwaardige act neer te zetten die past bij het nummer.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).