buitenland

Europees Parlement wil dat lidstaten homogenezingen verbieden


gepost op 02/03/2018 om 11:00

Delen

Het Europese Parlement heeft met een grote meerderheid een tekst goedgekeurd waarin ze de lidstaten oproepen om conversietherapieŽn voor homoseksuelen te verbieden en te veroordelen. De tekst werd goedgekeurd met 435 tegen 109 stemmen.

Zulke therapieŽn beloven dat ze homoseksuelen van hun homoseksualiteit genezen. Maar de gebruikte praktijken werken niet, zijn zeer schadelijk en leiden vaak tot depressies, zelfverminking en mogelijk zelfs tot zelfdoding. Minderjarigen mogen in negen Amerikaanse staten niet blootgesteld worden aan die Ďgaycuresí en dat is ook het geval in Zwitserland, Malta, Taiwan, twee Canadese provincies en de Australische staat Victoria. Het Europese Parlement volgt nu die gebieden met een amendement waarin opgeroepen wordt om deze therapieŽn te verbieden.
Het is de eerste keer dat het parlement zich uitspreekt tegen deze gaycures.

De stemming kwam er naar aanleiding van een amendement waarin het jaarlijkse rapport over de fundamentele rechten dat ook later werd goedgekeurd.
Het rapport veroordeelt ook de discriminatie van holebiís en transgenders en roept scholen op om in hun curriculum Ďde waarden van tolerantieí op te nemen en anti-LGBT en andere vormen van discriminatie aan te pakken. In het rapport wordt ook gepleit voor de bewegingsvrijheid van homoseksuele koppels en hun gezin in de verschillende lidstaten.Die lidstaten moeten ook genderverandering erkennen en het mogelijk maken dat er snelle, toegankelijke en transparante manieren komen waarin het gendergeslacht wettelijk kan erkend worden zonder dat er aan medische vereisten of procedures moet worden voldaan, zoals sterilisatie.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select