5GB in plaats van 4GB
binnenland

Maasmechelaar stalkt twee jaar lang vriendin van jongen waarop hij verliefd is


gepost op 28/02/2018 om 21:00

Delen

Een 23-jarige jongen uit Maasmechelen die twee jaar lang de jongen waarop hij een oogje had en zijn vriendin stalkte, moet niet de gevangenis in. De correctionele rechtbank van Tongeren heeft hem een straf met opschorting gegeven en ging niet in op de gevorderde strafeis van zeven maanden door het Openbaar Ministerie.

De jongen uit Maasmechelen had in 2013 een oogje op een schoolgenoot waarmee hij verschillende flirtende berichten uit wisselde. De jongen dacht dat zijn schoolgenoot met hem een relatie wilde beginnen en was overstuur toen zijn vlam een relatie begon met een meisje. De Maasmechelaar met Turkse roots kwam in een negatieve spiraal terecht omdat hij zowel worstelde met zijn ontluikende homoseksuele gevoelens voor de andere jongen en hierover met niemand in zijn omgeving kon praten. Hij reageerde die frustraties af door de vriendin van zijn vlam te stalken met een stortvloed van sms-berichten en telefoontjes. Twee jaar lang stuurde hij dagelijks meer dan 300 berichten per dag. Ook haar vriend en ouders kregen verschillende berichten waarin stond dat het meisje ongewenst zwanger was geworden. Hierdoor kwam het meisje ook in de problemen. Het meisje legde verschillende keer een klacht neer bij de politie tegen de toen onbekende stalker. Pas toen die een ander nummer pakte en dat ook gebruikte om berichten te sturen kon de twintiger geďdentificeerd worden.

Nadat de feiten aan het licht kwamen zocht de Maasmechelaar hulp voor zijn gevoelens en kon hij uit de negatieve spiraal komen waar hij in gesukkeld was. Zijn advocaat vroeg tijdens de behandeling van de zaak een opschorting. Dat werd toegekend door de Tongerse strafrechter. Hij moet wel een schadevergoeding betalen van 1.440 euro voor de morele schade die hij veroorzaakte bij het meisje dat hij bijna drie jaar lang stalkte.

Met vragen over holebiseksualiteit kan je terecht bij de Holebifoon (0800-99 533 of www.holebifoon.be)

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).