5GB in plaats van 4GB
agenda

Oscar-kandidaat Call me by your name vanaf deze week ook bij ons te zien


gepost op 13/02/2018 om 20:00

Delen

Vanaf deze week is de film ‘Call me by your name’ van regisseur Luca Guadagnino te zien in de bioscoop. Het liefdesverhaal tussen de zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) en Oliver (Armie Hammer) won tijdens het afgelopen filmfestival van Gent de jongerenprijs Explore Award en is ook genomineerd voor drie Oscars.

We schrijven 1983. De zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Hij speelt er klassieke muziek, leest en flirt met zijn vriendin Marzia (Esther Garrel). 
Elio heeft een nauwe band met zijn ouders, die hem een uitstekende opvoeding gaven. Zijn vader (Michael Stuhlbarg) is een eminente professor die gespecialiseerd is in de Grieks-Romeinse cultuur en zijn moeder Annella (Amira Casar) is een vertaalster. Hoewel Elio's verfijning en intellectuele gaven doen vermoeden dat hij al een volwassene is, is er een groot deel dat nog steeds onschuldig en ongevormd is, vooral over zaken die het hart aanbelangen. 
Op een dag komt Oliver (Armie Hammer), een 24-jarige Amerikaanse student, aan zijn doctoraat werken met de hulp van Elio's vader. Temidden van de zonovergoten pracht van de omgeving, ontdekken Elio en Oliver de bedwelmende schoonheid van het ontwakende verlangen, die hun leven voor altijd zal veranderen.

‘Call me by your name’ is genomineerd voor drie Oscars voor beste film, beste acteur (Timothée Chalamet) en best bewerkt scenario.

Call me by your name vanaf 14 februari in een beperkt aantal bioscopen.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).