agenda

Regenbooghuizen maken biseksualiteit zichtbaar op Valentijn


gepost op 13/02/2018 om 19:00

Delen

De vijf Vlaamse regenbooghuizen organiseren samen met de de werkgroep ‘Bi’ van çavaria voor het tweede jaar op rij de actie 'Bi My Valentine'. Op vijf plaatsen in Vlaanderen gaan ze op woensdag 14 februari de straat op om biseksualiteit zichtbaarder te maken.

Casa Rosa, Rebus, Het Roze Huis-çavaria Antwerpen, Holebihuis Vlaams-Brabant, Regenbooghuis Limburg en çavaria roepen op Valentijnsdag op om solidariteit te tonen met biseksuele personen. De actievoerders zullen passanten motiveren om een selfie te posten op social media met de hashtags #bimyvalentine en #bivisibility. Ook worden er valentijnskaartjes uitgedeeld met meer informatie over de actie.

Volgens Michael Van Roosbroeck van de werkgroep ‘Bi’ van çavaria zijn zulke acties ook vandaag de dag nog hard nodig. "Er bestaan nog steeds veel taboes en stereotiepe beelden rond biseksualiteit. Mensen denken dat biseksualiteit een fase is, dat je maar heel even bi bent en daarna ofwel terug hetero, ofwel terug homo of lesbisch wordt. Biseksualiteit is echter een volwaardige seksuele oriëntatie en daar willen we vandaag de aandacht op vestigen."

Hier vind je alle actie's
-Gent: Korenmarkt (bij slecht weer onder de stadshal)
-Antwerpen: Groenplaats (bij slecht weer onder het afdak van KdG – metroingang)
-Brugge: Markt
-Leuven: Holebihuis, Diestsesteenweg 24, 3010 Leuven
-Hasselt: Agora UHasselt, Agoralaan gebouw D, Diepenbeek


Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select