binnenland

Dit zijn de finalisten voor Mister Gay Belgium 2018


gepost op 09/02/2018 om 11:00

Delen

In Antwerpen zijn de twaalf finalisten van de komende Mister Gay Belgium (MGB) verkiezing voorgesteld. In juni volgt één van hen de huidige MGB Jaimie Deblieck op. Dit jaar hebben 139 mannen gevolg gegeven aan de oproep van de organisatie. De afgelopen weken werden in Mol daaruit de ‘Gouden Twaalf’ geselecteerd.

De jongste finalist is Jorben De Cubber (18) uit Gent. De oudste deelnemer is Davy Lambrechts (35) uit Kortessem. Ook dit jaar is de kans zeer groot dat een Vlaming ons land zal vertegenwoordigen op de Mister Gay Europe en Mister Gay World verkiezingen want elf van twaalf finalisten komen uit Vlaanderen. De enige Franstalige kandidaat Rémy Penant (30) komt uit Brussel. De komende vier maanden zullen alle finalisten in het (LGBT) uitgangsleven opduiken om stemmen te ronselen. Tegelijkertijd dragen ze ook een boodschap uit van een eigen gekozen thema.

Het thema van de huidige Mister Gay Belgium Jamie Deblieck tijdens zijn campagne en tijdens zijn misterschap was de problematiek en het taboe rond autisme en discriminatie op de werkvloer. Onder dat motto lanceert hij i.s.m VVA de campagne ‘AUTISM | Understand, Don’t Judge!’
Daarnaast werkt KliQ vzw en de Vlerick Business School sinds kort samen met Jaimie Deblieck, zelf gepest in de tuinbouwsector, en vroegen hem als MGB2017, ambassadeur te worden van het CHARTER | De inclusieve organisatiecultuur. Hij zal binnen deze functie mede als aanspreekpunt fungeren en de komende maanden zoveel mogelijk bedrijven en organisaties aansporen om het charter te ondertekenen.

Nu de nieuwe finalisten bekend zijn wil het niet zeggen dat Jamie op zijn lauweren kan gaan rusten want van 21 tot 27 mei vliegt hij naar Zuid-Afrika om ons land te vertegenwoordigen op de Mister Gay World verkiezing.

Wie die zware taak volgend jaar mag volbrengen weten we op zaterdag 2 juni 2018 want dan wordt de nieuwe Mister Gay Belgium in Antwerpen gekozen.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).