binnenland

Thema Antwerp Pride 2018 wordt ‘Identiteit’


gepost op 08/02/2018 om 14:00

Delen

Antwerp Pride kiest als thema dit jaar ‘Identiteit’. Daarmee wil het feest van de Antwerpse holebi- en transgendergemeenschap vooral de diversiteit van de gemeenschap onderstrepen. Antwerp Pride gaat dit jaar voor de elfde keer door van 8 tot en met 12 augustus.

Het begrip ‘identiteit’ palmt tegenwoordig een belangrijke plaats in in het maatschappelijk debat. Antwerp Pride wil hieraan ook een kleurrijke steen bijdragen.

‘Het woord identiteit dekt natuurlijk vele ladingen,’ aldus Antwerp Pride-voorzitter Bart Abeel. ‘Je hebt je seksuele identiteit, je afkomst, wat er op je paspoort staat, je huidskleur… Als holebi’s en transgendergemeenschap hebben we de voorbije jaren heel hard voor onze identiteit moeten vechten. Identiteit kan heel bevrijdend zijn, maar kan een aanleiding zijn tot onverdraagzaamheid. Ik geloof vooral in de verbindende factor van identiteit. Onze gemeenschap bestaat uit heel veel identiteiten. Homo’s, lesbiennes, bi’s, de fetish-community, drag queens, transpersonen, interseksuelen,... Antwerp Pride zal ook dit jaar weer een feest van al die identiteiten worden en een brug slaan naar de rest van onze fijne stad.’

In de aanloop naar en tijdens Antwerp Pride zal er op verschillende manieren rond het thema ‘Identiteit’ gewerkt worden.

Antwerp Pride 2018 vindt plaats van woensdagavond 8 augustus, met een aantal pre-events, tot en met zondag 12 augustus. De officiële opening zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 9 augustus in DIVA, het nieuwe diamantmuseum met de toepasselijke naam.

Naast de vaste ingrediënten bereidt Antwerp Pride voor deze editie een aantal verrassingen voor waaronder een nieuw sportluik.

De parade vindt plaats op zaterdag 11 augustus. Aangezien 2018 in Antwerpen een barokjaar is, roept de organisatie alle deelnemende praalwagens op om zo ‘barok’ mogelijk voor de dag te komen.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).