Travestie en Transgender

Video: VTM-journalist Boudewijn van Spilbeeck wordt Bo


gepost op 29/01/2018 om 19:00

Delen

VTM NIEUWS-journalist Boudewijn Van Spilbeeck heeft gekozen om vrouw te worden en voortaan onder de naam Bo door het leven te gaan. Dat heeft ze daarnet zelf bekendgemaakt in een persoonlijke boodschap. Zij zal vanaf morgen, dinsdag 30 januari, leven en komen werken in haar nieuwe genderrol.

De hoofdredactie en collega's van VTM NIEUWS en heel MEDIALAAN steunen Bo in haar beslissing. Bij VTM NIEUWS zal zij als vrouw dezelfde taken als vroeger blijven uitoefenen. Al zal ze tijdens haar transitie eventjes niet meer op het scherm te zien zijn, om nadien weer te keren.

Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur VTM NIEUWS: “Boudewijn Van Spilbeeck is de voorbije 28 jaar een uitstekend journalist geweest bij VTM NIEUWS. Een vaste waarde met heel veel kennis, nieuwsgierigheid en gedrevenheid, en iemand die dossiers heel helder aan de kijker kan overbrengen. Bo Van Spilbeeck zal dit gedreven journalistiek werk voortzetten. Heel onze redactie steunt de transitie en zal Bo een warm welkom geven.”

Cathérine Moerkerke heeft de afgelopen tijd Bo gevolgd en brengt haar verhaal in de reportage ‘CATHéRINE: Boudewijn wordt Bo’ die morgenavond, dinsdag 30 januari om 21.40 uitgezonden wordt bij VTM. Ze praat uitgebreid met journalist Boudewijn Van Spilbeeck en gaat ook met hem mee naar Barcelona voor zijn laatste reportage als man. Maar ze volgt Bo ook in haar vrije tijd, waarin ze al vaak als vrouw door het leven gaat, en bij het bezoek aan onder andere het Centrum voor seksuologie en gender van UZ Gent en de gelaatschirurg die de transitie van Boudewijn naar Bo voorbereidt.

Mensen die vragen hebben rond gender, kunnen terecht bij het Transgender Infopunt op het gratis nummer 0800 96 316.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select