media

Video: Homo-koppel beleeft de perfecte dag in nieuwe videoclip


gepost op 26/01/2018 om 13:00

Delen

In de nieuwe videoclip van de Noorse zangeres Susanna staat de liefde en affectie tussen twee mannen in een relatie centraal. De videoclip die bij de minimalistische vertolking van het nummer ‘Perfect Day’ van Lou Reed hoort is de voorloper van het nieuwe album ‘Go Dig My Grave’ van Susanna dat op 9 februari uitkomt.

De videoclip voor 'Perfect Day' is gemaakt door André Løyning. De clip brengt de liefde en affectie tussen twee mannen in een relatie in beeld die samen genieten van een vrije dag.
“Ik was meteen weg van het concept en we zijn op zoek gegaan naar het juiste koppel. De belangrijkste reden voor mij om deze video te maken, is om de wereld een stel van hetzelfde geslacht te laten zien op een alledaagse, “perfecte dag”. Ik vind het belangrijk dat mensen lief kunnen hebben en samen kunnen leven, ongeacht hun geslacht of seksuele voorkeur. Ik denk dat Løyning een prachtige video heeft gemaakt voor onze versie van het nummer van Lou Reed.”


De duimpiano, barokke harp en een melancholische vrouwenstem vormen de kern van Susanna’s minimalistische vertolking van het klassieke nummer ‘Perfect Day’ van Lou Reed. De viool en accordeon voegen subtiele accenten toen aan Susanna’s vertolking van een perfecte dag.
“Lou Reed is één van mijn favoriete artiesten, ik heb van jongs af aan veel naar hem geluisterd. Harpiste Giovanna Pessi, met wie ik samenwerk, opperde om een eigen versie van ‘Perfect Day’ te maken, iets wat bijna onmogelijke taak leek”, vertelt Susanna.
De originele versie zat zo diep geworteld, dat er flink wat tijd overheen ging voordat Susanna en Giovanna iets maakten wat echt van henzelf was. Onder het genot van een uitgebreid diner en veel schnapps, viel alles uiteindelijk op zijn plek.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select