Baby zomervoordeel
Travestie en Transgender

Video: Steeds meer vragen voor het Transgenderinfopunt


gepost op 23/01/2018 om 23:00

Delen

De laatste twee jaar krijgt het Transgenderinfopunt steeds meer vragen over transgenders. Het afgelopen jaar kreeg het infopunt meer dan 1.500 vragen. “Op jaarbasis krijgen we tussen de 1.000 en 1.500 unieke hulpvragen. Dat wil zeggen mensen die informatie nodig hebben, die voor het eerst komen vertellen hoe ze zich voelen en die komen polsen wat ze daarmee kunnen doen”, zo liet coordinator Joz Motmans weten bij de voorstelling van de nieuwe documentairereeks M/V/X.

Jonge transgenders contacteren ook het infopunt steeds vroeger. “We merken toch wel dat de groep mensen die de stap durven zetten steeds groter wordt en vooral dat ze steeds jonger worden. De leeftijd waar op de meeste mensen zich bewust worden van dit ben ik en zo zit ik in elkaar schommelt rond de elf, twaalf jaar. En dat is vanuit de ontwikkelingspsychologie ook heel logisch. Alleen is de leeftijd waar mensen ermee buiten durven te komen dertig, veertig jaar.”

Het Transgenderinfopunt is bereikbaar op het gratis nummer 0800 96 316 of per mail op contact@transgenderinfo.be. Hun website vind je op http://transgenderinfo.be

Lees het uitgebreide interview met Joz Motman hier.
M/V/X is vanaf woensdag 24 september te zien op Eén

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select