buitenland

Ziekteverzekeraar betaalt 17 miljoen schadevergoeding na lekken hiv-status van klanten


gepost op 18/01/2018 om 19:00

Delen

De Amerikaanse verzekeraar Aetna gaat maar liefst 17 miljoen dollar uitbetalen aan 13.400 klanten wiens hiv-status vorig jaar per ongeluk bekend gemaakt werd. De status van de mensen die hiv-medicatie of PrEp namen was zichtbaar doorheen de enveloppen waarin brieven zaten met nieuwe instructies om hun medicatie terug betaald te krijgen.

De brieven zaten in enveloppen met een venster en de hiv-status stond net onder het adres van de bestemmelingen vermeld. Iedereen die de bewuste briefomslagen in handen of onder ogen kreeg kon niet naast de hiv-status van de ontvangers zien.

Verschillende klanten van de ziekteverzekeraar legden een klacht neer tegen Aetna. De verzekeraar heeft nu een regeling uitgewerkt waarin ze belooft om 17.161.200 dollar uit te betalen aan iedereen wiens hiv-status per ongeluk werd bekend gemaakt. 11.875 verzekerden krijgen een schadevergoeding van 500 dollar omdat hun hiv-status zichtbaar was. Nog eens 1.600 klanten hebben recht op 75 dollar omdat andere informatie over hun gezondheid te zien was doorheen de envelop. De rechtbank moet nog wel akkoord gaan met het voorstel van Aetna.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).