Sport

Video:Gezondheid van Marieke Vervoort gaat snel achteruit


gepost op 09/01/2018 om 21:00

Delen

Het gaat niet goed met voormalig rolstoelatlete Marieke Vervoort (38). De laatste paar weken is haar gezondheid snel achteruit gegaan. Sinds eind december worden de ziekenhuisbezoeken ook steeds frequenter en heeft ze te maken gehad met enkele problemen met haar poortkatheter waarlangs haar medicatie in haar lichaam wordt gebracht. Daarom is Marieke Vervoort haar euthanasiepapieren in orde aan het brengen.

Dinsdagochtend deed ze haar verhaal op JoeFM.
“Ik heb altijd gevochten en geprobeerd om mijn hoofd omhoog te houden, in mijn sport en daarbuiten”, vertelde Marieke Vervoort tijdens de ochtendshow van Sven Ornelis en Anke Buckinx. “Maar mijn ziekte is de laatste tijd een stuk erger geworden. Mijn zicht is een heel stuk achteruitgegaan, net als wat ik nog met mijn handen kan doen.”
Ook met de pijn gaat het helemaal niet goed. “Ik lig vaak te huilen”, aldus Vervoort. “Ik denk dat ze me soms horen roepen tot op de hoek van de straat. Ik verlies ook geregeld het bewustzijn. Het is soms mensonwaardig.”

Daarom denkt ze aan steeds vaker aan haar euthanasie.
“We zijn momenteel alle papieren aan het vernieuwen. Dat moet om de vijf jaar gebeuren. Ik ben al bij drie dokters langsgeweest. Nu moet ik nog naar een psychiater en dan is alles weer in orde. Dan komt het moeilijkste van allemaal: een datum kiezen. Maar ik kan echt niet meer. Ik kan niet meer volhouden.”

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select