buitenland

President Trump ontslaat alle leden van de presidentiŽle hiv/aids adviesraad


gepost op 29/12/2017 om 13:00

Delen

Het Witte Huis heeft zonder verdere uitleg te geven alle nog resterende leden van de PresidentiŽle Adviesraad voor HIV/AIDS (PACHA) ontslaan. In juni stapten zes leden van die adviesraad op omdat ze het niet eens waren met de aanpak van hiv en aids door de Amerikaanse president. Afgelopen woensdag kregen de overige zestien leden van de adviesraad hun ontslag in de bus.

PACHA werd in 1995 tijdens de ambtstermijn van president Clinton opgericht en gaf de opeenvolgende regeringen en presidenten raad hoe ze HIV/AIDS moesten bedwingen en voorkomen. Het hoofddoel van de adviesraad was om op termijn een geneesmiddel voor hiv en aids te vinden.
President Obama verving alle leden van de raad die door zijn voorganger aangeduid werden. In september tekende Donald Trump een presidentieel bevel waarmee de werking van PACHA samen met 31 andere presidentiŽle adviesraden verlengd werden. Het is niet duidelijk of Donald Trump nieuwe leden zal aanduiden.

Feit is wel dat er langer binnen PACHA onenigheid was over de aanpak van aids en hiv,of liever het gebrek daaraan, van de huidige bewoner van het Witte Huis. Die onvrede lag aan de basis van het opstappen zes leden van de raad in juni.

Ook de flinke besparingen die er volgend jaar aankomen op de verschillende programmaís die de verspreiding van hiv en aids moeten terugdringen doen vragen rijzen. Zo zullen de verschillende ziektepreventie centra (Centers of Disease Control) 150 miljoen dollar moeten besparen op hun aidswerking en krijgen d door de overheid gefinancierde preventiecampagnes die aids, tuberculose en malaria wereldwijd moeten stoppen en voorkomen 1miljard dollar minder dan dit jaar.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).