Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Sport

Voetbalmagazine onder vuur voor homofobe opmerkingen


gepost op 23/12/2017 om 11:00

Delen

Het Nederlandse voetbalmagazine Voetbal Inside (VI) ligt onder vuur nadat er verschillende homofobe opmerkingen zijn gemaakt. Twee sponsors hebben hun bezorgdheid over die uitspraken bij zender RTL waarop het wekelijkse voetbalprogramma.

VI kwam vorige maandag opnieuw in opspraak na een opmerking van presentator René van der Grijp over het programma ‘Gordon gaat trouwen’. Politica Sylvana Simons en de activistische programmamaakster Sunny Bergman hebben zich zeer gestoord aan deze opmerking en riepen op tot een reclameboycot van VI wegens homofoob taalgebruik. In reactie hierop ontstond bij onze noorderburen de afgelopen dagen een storm van kritiek op zowel VI als op de oproep van Sylvana Simons.

In het showbizz-programma RTL Boulevard zei presentator Peter van der Vorst zich als jonge homo niet veilig te voelen als hij VI zou kijken. "Het zijn onhandige domme, kwetsende grappen die jonge homo's kunnen kwetsen en zich onveilig kunnen laten voelen, bijvoorbeeld in de voetballerij," aldus Van der Vorst.

De hele commotie rond het voetbalprogramma laat ook de drie hoofdsponsors niet onberoerd. Heineken, de Nederlandse Loterij (Toto) en Gillette stellen dat ze geen invloed hebben op de inhoud van het magazine maar distantiëren zich wel van de uitspraken. Heineken zegt met klem 'geen enkele bemoeienis met de inhoud van programma's zelf' te hebben. ,,Maar we moeten ons altijd blijven afvragen of de inhoud van een gesponsord programma past bij de waarden van ons merk'', meldt de brouwerij in een verklaring. ,,Als dat niet het geval is, gaan wij het gesprek aan met de desbetreffende zender.'' Tegen het NRC vertelde een Heineken-zegsman nog: ,,We staan niet achter deze kwetsende opmerkingen. Voor ons is dit niet oké.” De brouwer zou zich vooralsnog niet willen terugtrekken als sponsor, maar is al wel in gesprek met RTL. 

Bronnen:Gaysite.nl, AD.nl

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).