buitenland

Doodstraf voor moordenaar die achtjarige jongen maandenlang mishandelde omdat hij homo zou zijn


gepost op 15/12/2017 om 12:00

Delen

De man die een achtjarige jongen martelde en hem uiteindelijk doodde omdat hij dacht dat de jongen homo was, heeft van de jury een doodstraf gekregen.

De 37-jarige Isauro Aguirre was vorige maand al veroordeeld voor de moord op de jarige Gabriel Fernandez. De stiefvader martelde en terroriseerde de jongen acht maanden lang in het bijzijn van zijn twee broertjes van 16 en 14 jaar, en moeder waarmee hij een relatie had. Zij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.


De jury stemde na een raadpleging van zeven uur voor de doodsstraf. Tijdens de behandeling werd uit de doeken gedaan hoe het achtjarige jongetje maandenlang mishandeld werd. Zo kreeg hij dagelijks slagen met een riem, werd er met een bolletjesgeweer in zijn gezicht en kruis geschoten, werd hij uitgehongerd. Detective Eliot Urbe, die de zaak onderzocht, verklaarde dat hij nog nooit een kinderlichaam gezien had met zulke verwondingen als dat van Gabriel.

Tijdens de voorlezing van het verdict door de jury was ook de biologische vader aanwezig. Hij bedankte na afloop een van de inspecteurs die aan de zaak werkte. De uiteindelijke straf die Aguirre krijgt wordt op 8 maart bekend gemaakt.

Foto:Facebook

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).