Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
binnenland

Krijgt Yasmine een eigen straat?


gepost op 06/12/2017 om 20:00

Delen

De stad Antwerpen wil meer straten die naar een vrouw genoemd zijn. Momenteel is amper zeven procent van de straatnamen gewijd aan vrouwen. Om daar verandering in te brengen heeft de stad nu zestig vrouwennamen toegevoegd aan de algemene lijst van toekomstige mogelijke straatnamen. Eén van de namen op de lijst is die van zangeres en holebi-icoon Yasmine.

Andere bekende namen op de lijst zijn die van actrices Dora van der Groen en Yvonne Verbeeck, dichteres Alice Nahon en zangeressen Ann Christy en Esther ‘La Esterella’ Lambrechts. Daarnaast werden ook heel wat historische pioniers opgenomen in de lijst. Zoals daar zijn: Rika De Backer (Belgisch minister van 1974 tot 1980, ze richtte zich voornamelijk op vrouwenaangelegenheden en cultuur), Unicef-ambassadrice Hilda Craeybeckx, zoöloge Agatha Gijzen (verantwoordelijk voor heropbouw van ZOO Antwerpen na WO2 en de ontwikkeling van Planckendael), modeontwerpster Ann Salens (voorloper van de Antwerpse Zes) en verzetsstrijdster Hélène van der Linden (commandant bij de bevrijding van de Antwerpse haven tijdens WO2).

In de toekomst wil de stad bij de benoeming van nieuwe straten zorgen voor meer evenwicht. De helft van de straten zal vernoemd worden naar vrouwen, de andere helft naar mannen.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).