binnenland

Nieuwe website voor holebis en transgenders met een verstandelijke beperking


gepost op 03/12/2017 om 12:00

Delen

Naar aanleiding van de Internationale Dag van Mensen met een Beperking (3 december) lanceert avaria De Roze Pagina. De Vlaamse koepelorganisatie van holebi- en transgenderverenigingen verzamelt er alle informatie voor holebis en transgenders met een verstandelijke beperking en hun omgeving.

Op www.derozepagina.be vind je informatie terug over holebi of transgender zijn, over uit de kast komen, verliefdheid, relaties en seksualiteit. Alles wordt op een begrijpelijke en leuke manier uitgelegd. Het is belangrijk dat informatie voor iedereen toegankelijk is, legt avaria-woordvoerder Jeroen Borghs uit. Gevoelens en verlangens kunnen ingewikkeld zijn. Je moet weten waar je terecht kan met vragen.

Ik was op een lezing over holebis. Een vrouw vertelde wat ze aantrekkelijk vond bij een andere vrouw, vertelt Marijke van De Roze Joker. Toen wist ik zeker dat ik lesbisch ben. In elke Vlaamse provincie is er een vereniging voor holebis met een verstandelijke beperking. Het gaat om De Roze Maks (West-Vlaanderen), De Roze Joker (Oost-Vlaanderen), De Roze Wapper (Antwerpen), De Roze Ballon (Vlaams-Brabant) en De Roze Bink (Limburg).

Je hoeft natuurlijk niet naar een vereniging te gaan als je holebi of transgender bent. Het is vooral belangrijk om overal jezelf te kunnen zijn. Maar het kan een leuke manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Mijn broer en ik gaan elk weekend samen op stap. In ons stamcaf weet iedereen dat we homo zijn, getuigt Dieter. We vinden het ook supertof dat er verenigingen bestaan.

Als je ergens mee zit, moet je kunnen praten met iemand. Sommige dingen kan je bespreken met je familie, vrienden, of begeleider. Maar soms wil je misschien anoniem je verhaal doen zegt Borghs. Dan kan je bijvoorbeeld terecht bij de Holebifoon.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).