Sport

FIFA waarschuwt homoseksuele supporters voor geweld tijdens Wereldbeker voetbal in Rusland


gepost op 02/12/2017 om 12:00

Delen

Het anti-discriminatieorgaan van de FIFA, FARE, waarschuwt voetbalsupporters die de Wereldbeker voetbal in Rusland willen bijwonen dat ze slachtoffer van geweld kunnen worden als ze affectie voor iemand van hetzelfde geslacht tonen.

Homoseksualiteit werd in 1993 uit de strafwet gehaald maar het geweld tegen homoseksuelen nam in 2013 toe nadat homopropagandawet in werking trad. Die verbiedt dat minderjarigen worden blootgesteld aan materialen die een niet heteroseksuele relatie promoten.

FARE brengt een gids voor homoseksuele supporters uit die ze kunnen gebruiken om hun reis voor te bereiden. Daarin waarschuwt de organisatie voor het mogelijke geweld.

“De gids zal homoseksuelen adviseren om voorzichtig te zijn op plekken waar LGBT’s niet welkom zouden zijn”, zo laat directeur Piara Powar weten.
Op de vraag of homoseksuelen gevaar lopen al ze hand in hand lopen antwoordde ze dat dit afhing van de stad en het tijdstip.
“De gids zal ook in detail gaan over de huidige situatie waarin LGBT’s in Rusland zin bevinden. Homoseksualiteit is niet strafbaar de zogezegde promotie van homoseksualiteit is dat wel.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).