Baby zomervoordeel
binnenland

Homokoppel moet geadopteerde zoon terug geven


gepost op 29/11/2017 om 11:00

Delen

Een homokoppel uit Schaarbeek moet na anderhalf jaar hun geadopteerde zoon terug geven aan de biologische moeder.
De moeder stond haar baby na de geboorte af aan het homo-koppel maar komt nu op die beslissing terug.

De binnenlandse adoptie verliep via de Vlaamse dienst Het Adoptiehuis uit Antwerpen. Die contacteerde het homokoppel die hen in contact brachten met de biologische moeder.

“We hadden een goeie klik met haar. Ze zei dat ze ons als haar broers zag en dat we zoveel met elkaar gemeen hadden", zegt Manish aan Het Laatste Nieuws. Vijf dagen na de bevalling was het kindje al bij Manish en Michaël.

De moeder kreeg nog drie maanden bedenktijd maar ondertekende daarna toch een akte bij de notaris waarin ze afstand deed van haar kind. Daarna zou de rechter beslissen over de adoptie. In februari,tien maanden na de adoptie, was de zaak nog niet behandeld. De moeder liet in februari weten dat ze haar kind terug wilde.

“Kennelijk hadden haar ouders ontdekt dat ze zwanger was geweest. Die hadden haar omgepraat om de baby terug te eisen”, zegt het koppel.
In juni oordeelde  de rechter daarom dat het kind terug moest naar zijn moeder. Het koppel ging nog in beroep, maar verloren opnieuw. Sindsdien zijn ze pleegouders van het kind.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).