Baby zomervoordeel
buitenland

AustraliŽrs kiezen massaal voor homohuwelijk


gepost op 15/11/2017 om 20:00

Delen

Een meerderheid van 61,6 procent van de AustraliŽrs wil dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar kunnen trouwen.†
Dat blijkt uit de resultaten van een grootschalige peiling via de post van de regering.

In totaal beantwoordden ruim 12,7 miljoen mensen (79 procent van de AustraliŽrs die mochten stemmen) de vraag "Zou de wet veranderd moeten worden om koppels van hetzelfde geslacht toe te laten om te trouwen?"† Meer dan 7,8 miljoen van hen (61,6 procent) antwoordden "ja", de overige 4,9 miljoen (38,4 procent) "neen".

De Australische eerste minister Malcolm Turnbull beloofde in een live uitgezonden toespraak meteen om werk te maken van een nieuwe wetgeving, die hij nog voor Kerstmis door het parlement wil krijgen.
"We moeten de stem van het volk respecteren.† We hebben hen om hun mening gevraagd en ze hebben het ons gegeven.† Het resultaat is ondubbelzinnig, het is overweldigend.† Ze stemden voor eerlijkheid, voor toewijding en ja, voor liefde", aldus de premier.†

Vorige week bleek al uit een onderzoek van de Australische krant the Guardian dat een grote meerderheid voor het homo-huwelijk hadden gestemd. Toen dat nieuws bekend werd lieten extreem-rechtse politici weten dat ze werken aan een wetsvoorstel dat discriminatie op basis van geloof mogelijk moet maken. Op die manier proberen ze het homohuwelijk te ondermijnen als dat toch opengesteld zou worden. Als deze wet door het parlement komt mogen bedrijfseigenaars en dienstverleners op basis van hun geloofsovertuiging weigeren om goederen en diensten te leveren aan holebiís die willen trouwen.

Bron:Belga/eigen berichtgeving

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).