5GB in plaats van 4GB
Sport

Amerika's enige openlijke homoseksuele profvoetballer stopt ermee


gepost op 13/11/2017 om 14:00

Delen

Robbie Rodgers, de enige openlijk homoseksuele voetballer in de Amerikaanse competitie, heeft aangekondigd dat hij stopt met voetballen. De nu 30-jarige verdediger van LA Galaxy kondigde al eerder aan dat hij op rust ging maar kwam op dat besluit terug nadat hij uit de kast kwam als homo.

In 2013 nam hij voor de eerste maal afscheid van het voetbal. Hij speelde toen voor de Britse ploeg Leeds. Kort nadien kwam hij uit de kast als homo en werd daarmee het gezicht van de Belgische campagne op homoseksualiteit bespreekbaar te maken bij voetballers en topsporters. Drie maanden na zijn coming-out tekende hij bij LA Galaxy.

“Met gemengde gevoelens heb ik aangekondigd dat ik stop met voetballen”, zo staat te lezen in een mededeling van Rodgers op de website van zijn ploeg.

“Ik heb nu het gevoel dat ik bijna alles bereikt heb wat ik wilde bereiken.”

De aankondiging komt er na een reeks van blessures en acht operaties. De laatste in de rij was zijn enkelbreuk afgelopen mei.

Met Robbie Rodgers verdwijnt ook meteen de enige openlijke homoseksuele speler in de Amerikaanse competitie.


“Toen ik jong was, droomde ik om een professionele voetballer te worden en mijn land zo voor de hele wereld te vertegenwoordigen. Maar als tiener nam de angst en schaamte toe. Spijtig genoeg besloot die bange jongen binnenin mij dat het najagen van die droom betekende dat ik een deel van mezelf moest opofferen en mijn seksualiteit moest verbergen in plaats van te omarmen.”
“Mijn gelukkigste jaren als speler zijn die waar ik door het stadion kon lopen na een wedstrijd waar mijn partner en zoon stonden te wachten.”
Robbie is verloofd Hollywood producer Greg Berlanti, en samen hebben ze een zoon.

“Mijn enige spijt is dat ik tijdens mijn carričre elf jaar in de kast heb doorgebracht.”
“Ik wou dat ik die moed die zovele jonge spelers de afgelopen vijf jaar met mij gedeeld hebben, had om eerlijk als een openlijk homoseksuele persoon te leven.”

“Die jongeren hebben mij geďnspireerd om over mijn angsten te komen en terug beginnen te spelen. Het zijn nog steeds die kinderen die me elke week brieven sturen. Die kinderen wil ik bedanken.”

“Mijn verwezenlijking waar ik het meeste trots op ben in mijn carriere is dat ik geholpen heb om een meer open sport voor jullie te maken.”

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).