5GB in plaats van 4GB
binnenland

Provinciehuis Vlaams-Brabant in regenboogkleuren voor Holebifilmfestival


gepost op 09/11/2017 om 07:00

Delen

Het Provinciehuis van Vlaams-Brabant in Leuven is tot 26 november verlicht in de regenboogkleuren. Aanleiding hiervoor is de zeventiende editie van het Holebifilmfestival.

De regenboogkleurenverlichting is het afscheidscadeau van de provincie voor het Holebifilmfestival. In november worden de bevoegdheden van de provincies terug overgeheveld naar het Vlaamse niveau en komt er in Vlaams-Brabant een einde aan 15 jaar holebibeleid.

In 2002 was de provincie Vlaams-Brabant de eerste provincie die holebi’s opnam in hun beleidsplan.

“We hebben als provincie altijd een pioniersrolgespeeld om de thema’s homoseksualiteit en transgender dichter bij de mensen te krijgen”,zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor gelijke kansen.

Dat resulteerde in een lange reeks van projecten die tot op de dag van vandaag nog doorlopen, zij het onder de vleugels van Cavaria. Uitschieters in het lijstje zijn zeker het Holebihuis, de IDAHOT-actie in 2011, waar de provincie alle gemeenten en steden een regenboogvlag opstuurde, de lancering van “gender in de blender” en “Lou” het educatief pakket over genderdiversiteit voor kleuters.

Wat de toekomst brengt voor het holebi-beleid in Vlaams-Brabant is onduidelijk voor de gedeputeerde na de overheveling van de bevoegdheden naar het Vlaamse niveau.

Het Holebifilmfestival loopt van 10 november tot 3 december in 11 steden met Leuven als ankerpunt.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).