buitenland

Meerderheid AustraliŽrs voorstander openstelling homo-huwelijk


gepost op 08/11/2017 om 17:00

Delen

In AustraliŽ is het referendum per post over de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht afgelopen. De afgelopen weken hebben bijna dertien miljoen hun antwoord opgestuurd. Dat is 78,5 procent van de stemgerechtigde bevolking. Volgens de Australische krant Guardian zou een overgroot deel van de AustraliŽrs voorstander zijn van de openstelling.

Dat blijkt uit een nieuw opinieonderzoek dat de krant heeft laten uitvoeren. Uit het onderzoek blijkt dat 64 procent je heeft gestemd. Dat is vier procent meer dan een vorige peiling die de krant enkele weken terug liet uitvoeren. 31 procent van de kiezers zou tegen een openstelling van het huwelijk zijn.

De overwinning van het ja-kamp blijkt ook uit alle andere opinieonderzoeken die de afgelopen weken zijn uitgevoerd. Tussen de 55 en 66 procent zouden ja hebben gestemd. Op 15 november wordt de definitieve uitslag van het postreferendum verwacht.

Het referendum is enkel adviserend voor de Australische regering en verplicht de regering niet om het homo-huwelijk ook effectief open te stellen.

Premier Malcolm Turnbull is een voorstander van de openstelling maar heel wat ministers in zijn rechtse regering denken daar anders over.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select