buitenland

Nederlands Limburg uitgeroepen tot regenboogprovincie


gepost op 06/11/2017 om 23:00

Delen

Nederlands Limburg is uitgeroepen tot Regenboogprovincie.
Dat wil zeggen dat de provincie waar mogelijk de sociale acceptatie, veiligheid en gelijke behandeling van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBTI's) stimuleert. Het initiatief om Regenboogprovincie te worden kwam van de Partij voor de Dieren. COC Limburg reageert verheugd op de erkenning.

Voorzitter Odin Westen: “Prachtig nieuws natuurlijk, maar het is voor COC Limburg meer een formaliteit, want voor ons is de Provincie Limburg al een hele tijd Regenboogprovincie. Met het inzetten op de Sociale Agenda Limburg wordt COC Limburg dan ook erkend als maatschappelijke organisatie. Daarmee is COC Limburg de enige COC-vereniging in Nederland die ondersteund wordt door de Provincie.”
 
De lhbti-vereniging van Limburg is daarbij van mening dat samenwerking al goed gevonden wordt binnen de provincie met gemeenten en maatschappelijke organisaties. Eén mooi resultaat van deze samenwerking is het ‘diversiteitspact’. Het doel van het pact is de gemeentelijke politieke partijen een handreiking te bieden om in hun politieke programma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 te komen tot diversiteitsbeleid. Met dit pact zet COC Limburg zich met twaalf andere maatschappelijk organisaties in voor een ‘inclusieve samenleving’. In de komende maanden worden er opnieuw debatten georganiseerd met zeven Limburgse gemeenten, omtrent dit thema.
 
Kennis en Kunde wordt nog breder ingezet, door voorlichting te geven in het voortgezet onderwijs door ‘Veilig School Limburg’, een project van COC Limburg. Het doel van dit project is het bevorderen van de sociale veiligheid van lhbti-leerlingen en -medewerkers in het voortgezet onderwijs in Limburg.
“De kracht zit in de manier van het geven van voorlichting. De lessen worden namelijk aangepast naar het niveau van de leerlingen”, zegt Odin Westen.
 
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd in samenwerking met andere partijen. Zo wordt er op 1 december as. aandacht gegeven aan Wereld Aids Dag, deze dag vindt plaats met een programma in Maastricht. Het betreft een initiatief van de Hiv Vereniging regio Limburg, Dienstbaar aan Kwaliteit van Samenleven, Buddyzorg Limburg, COC Limburg, Open Universiteit en Maastricht University.
 

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select