buitenland

Star Trek-acteur op veertienjarige leeftijd misbruikt door Kevin Spacey


gepost op 30/10/2017 om 21:00

Delen

Star Trek-Discovery acteur Anthony Rapp heeft tijdens een interview aan Buzzfeed heeft Kevin Spacey beschuldigd van overschrijdend seksueel gedrag toen hij veertien jaar was. In een tweet zegt Kevin Spacey zich niets meer van de feiten te herinneren en biedt hij zijn verontschuldigingen aan Rapp aan als de feiten inderdaad zijn gebeurd. In hetzelfde bericht doet hij ook zijn coming-out als homo. Vooral dat laatste schiet bij vele collega’s en LGBT’s in het verkeerde keelgat.

Dit weekend gaf de nu 46-jarige acteur Anthony Rapp een interview aan de nieuwssite Buzzfeed. In het interview vertelt hij hoe Spacey hem in 1986 een trauma bezorgde. De toen veertienjarige Rapp kwam na een avondje feesten in een nachtclub terecht op een afterparty in het appartement van de toen 26-jarige Kevin Spacy. De tiener trok zich terug in de slaapkamer van Spacy omdat hij zich verveelde. Hij was naar de televisie aan het kijken toen Spacey de kamer binnenkwam. ‘Hij stond in de deuropening, vermoedelijk dronken’, aldus Rapp. ‘ Daarna pakte hij mij vast zoals een bruidegom zijn bruid oppakt. Om zich dan op mij te leggen.’ De jonge acteur vermoedt dat Spacey hem probeerde te verleiden. Rapp kon zich loswringen en verliet het appartement van Spacey. ‘Ik kom met mijn verhaal naar buiten, nadat vele andere dappere mannen en vrouwen dat gedaan hebben. Hopelijk kan ik zo net als hen een verschil maken.’

Enkele uren nadat het interview met Rapp verschenen was reageerde Kevin Spacey op het overschrijdende gedrag van dertig jaar geleden. ‘Ik herinner me de bewuste ontmoeting niet, het is ook dertig jaar geleden’, schreef hij. ‘Maar als ik me inderdaad gedroeg zoals Rapp beschrijft, dan moet ik mij oprecht verontschuldigen voor wat ontoelaatbaar dronken gedrag is’.

‘Dit verhaal geeft me ook de moet om andere dingen in mijn leven te herbekijken. Ik weet dat er verhalen over mij de ronde doen en dat sommige daarvan aangewakkerd zijn doordat ik mijn privacyy bescherm. Diegenen die dicht bij mij staan weten dat ik gedurende mijn leven relaties heb gehad met zowel mannen als vrouwen. Ik heb mannen lief gehad en romantische relaties met hen gehad, en ik kies er nu voor om als een homoseksuele man te leven. Ik wil met deze hierover eerlijk en openlijk zijn en dat start met een onderzoek naar mijn eigen gedrag.’

Na het verschijnen van de verontschuldiging kreeg Spacy een zondvloed van reacties over zich heen en velen daarvan veroordeelden dat hij met zijn coming out de aandacht van de kern van de zaak probeerde af te leiden en de holebigemeenschap daardoor in een slecht daglicht stelde.Nog geen 24 uur na de verontschuldiging van Spacy laat Netflix weten dat de stekker trekt uit ‘House of Cards’. Momenteel zijn de opnames begonnen van het zesde en meteen ook laatste seizoen. De streaminggigant zegt dat het verontrust is door de beschuldigingen van overschrijdend gedrag van hun hoofdrolspeler in de serie maar dat de beslissing om met de reeks te stoppen reeds enkele maanden terug is genomen.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).