buitenland

Politie binnen gevallen in dancings in Wit-Rusland


gepost op 27/10/2017 om 12:00

Delen

De politie is het afgelopen weekend binnengevallen in twee clubs die populair zijn bij holebiís in Wit-Rusland. Verschillende klanten die er aanwezig waren zijn gearresteerd. Na Azerbeidzjan worden ook holebiís Wit-Rusland opgejaagd en gearresteerd.

Naast de inval door de politie in de dancings werd ook een populaire datingsite voor homoseksuele mannen door de overheid geblokkeerd. De bevelen voor de inval in de club en het sluiten van de site zouden er gekomen zijn op bevel van President Alexander Lukashenko.

De recente klopjacht in Wit-Rusland doet denken aan de berichten over homoseksuelen die opgepakt werden die eerder al uit Azerbeidzjan ,Tsjetsjenie en Tajikistan kwamen.

Bij de inval in de dancings Club Burlesque en Casta Diva moesten zowel de eigenaars als de klanten hun papieren laten zien aan de politie. De politie kopieerden de paspoorten en noteerden de namen van de aanwezigen. Verschillende mensen werden door de politie opgepakt.

De vrees bestaat dat de identificatiegegevens van de klanten gebruikt zullen worden om de familie op te sporen en in te lichten. Dat gebeurde al eerder in de andere voormalige deelstaten van de Sovjet-republiek. Daar kregen familieleden van gearresteerde homoseksuele mannen de opdracht om hun familieleden te vermoorden.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).