5GB in plaats van 4GB
Sport

Meer dan 850 atleten uit 48 landen voor Antwerp Brilliant Games


gepost op 26/10/2017 om 20:00

Delen

Meer dan 850 sporters uit 48 verschillende landen zullen tussen 2 en 5 november afzakken naar Antwerpen voor de eerste editie van de Antwerp Brilliant Games 2017. Daarmee overtreft het sportieve holebi-evenement nu al de verwachtingen.

De Antwerp Brilliant Games 2017 (ABG 2017) is een internationaal multisporttornooi, georganiseerd door Active Company, de Antwerpse sportorganisatie voor holebiís en hun vrienden. Op het programma staan badminton, squash, tennis, volleybal, zwemmen en waterpolo. De sporten tennis, waterpolo en badminton zitten aan hun maximum aantal deelnemers.

850 sporters zullen deelnemen aan ťťn van deze zes disciplines. Aanvankelijk hoopte de organisatie op 600 deelnemers. De atleten komen uit 48 landen: van Japan tot Venezuela en van Ijsland tot Madagascar. Overigens zijn het niet enkel holebiís die komen strijden voor een medaille. Ook heteroploegen steunen het evenement met hun deelname.

Naast de sporttornooien is er ook een sociaal luik met onder andere een openingsdrink, een party, een brunch, stadswandelingen en een closing drink in Antwerpen. Gezien de grote opkomst verhuist de locatie van de party op zaterdag 4 november naar het AEC Event Center, de voormalige Club Industria.

ĎDeze opkomst overtreft onze verwachtingen,í reageert Harre Vandebulcke, voorzitter van Active Company. ĎMet de Antwerp Brilliant Games wil Active Company drempels verlagen en de beeldvorming over holebiís en sport positief bijstellen. Want ook in de sport mag je zijn wie je bent. We zijn dan ook zeer blij dat we veel hetero spelers mogen verwelkomen. Daarnaast willen we ook holebiís betrekken uit landen die het minder goed hebben dan holebiís in BelgiŽ. Samen gaan we er een fijn sportief feest van maken.í

De Antwerp Brilliant Games zijn blij dat de Antwerpse Schepen van Sport Ludo Van Campenhout en zangeres Liliane Saint-Pierre de officiŽle peter en meter zijn.Antwerp Brilliant Games 2017
Van 2 tot en met 5 november op verschillende locaties in Antwerpen

Meer info: www.antwerpbrilliantgames.be

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).