Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
media

Mister Gay Belgium-organisator slachtoffer van identiteitsfraude


gepost op 24/10/2017 om 22:00

Delen

Mister Gay Belgium-organisator Bram Bierkens is het slachtoffer geworden van identiteitsfraude. Iemand gebruikt zijn foto’s op de datingsite Gayromeo en de gelijknamige app. Bierkens liet via Facebook zijn ongenoegen blijken na de ontdekking.

Iemand uit Brussel heeft onder de nickname Tchalassi een fake profiel op de datingsite aangemaakt en gebruikt daarbij twee foto’s van Bierkens.

“Hebben mensen soms zo een saai leven? Om van mij een FAKE profiel aan te maken op GayRomeo”, zo vraagt Bram Bierkens zich af. Blijkbaar heeft diegene die het profiel aangemaakt heeft ook al op afspraakjes zich uitgegeven als Bierkens.


Het aanmaken van een vals profiel op een sociaal mediaplatform is een misdrijf.  De straffen lopen daarbij op tot maximaal 5 jaar gevangenisstraf en boetes tot 800.000 euro. Valse profielen op datingsites kunnen worden gebruikt om onvoorzichtige daters in de val te lokken en te beroven.

Volgens de Federal Computer Crime Unit (FCCU) van de federale politie dienen jaarlijks 400 mensen klacht in wegens datingfraude.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).