buitenland

Dertig maanden cel voor jongere die Amsterdams homo-koppel in elkaar sloeg


gepost op 19/10/2017 om 21:00

Delen

Eén van de jongeren die vorig jaar in oktober twee homo’s mishandelden in Amsterdam is veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden. De 24-jarige Mamadou D. moet ook een schadevergoeding betalen van ruim 8000 euro. 
De correctionele rechtbank van Amsterdam oordeelde wel dat er geen sprake is van homogerelateerd geweld.

De twee homo’s van 51 en 55 jaar werden in de vroege ochtend van 16 oktober 2016 ernstig toegetakeld op de De Ruijterkade,achter het Centraal Station, na een uit de hand gelopen discussie op de pont. Ze werden volgens het OM op hun scooter klemgereden door één van de scooters van de daders en vielen om. Eén van hen werd tegen de grond geslagen en meerdere keren in het gezicht getrapt en hield een schedelbreuk en een bloeding aan de hersenen over aan het incident. 

Een omstander probeerde de daders te stoppen, maar werd vervolgens ook uitgescholden.
De vele getuigen van de vechtpartij zorgden ervoor dat de daders uiteindelijk zijn weggegaan. De getuigen hebben samen voorkomen dat het letsel erger zou zijn. De daders werden door getuigen gefotografeerd en gefilmd door een bewakingscamera.

Volgens de officier van justitie kon niet worden vastgesteld dat de geaardheid de aanleiding van de mishandeling is geweest. De rechter volgde de officier van justitie hierin.
Een van de andere jongeren moet later nog voor de rechter verschijnen. Of dat ook het lot zal zijn voor de derde vechtersbaas is nog niet beslist.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select