Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
binnenland

Activisten betogen tegen geweld tegen holebi's in Egypte


gepost op 19/10/2017 om 20:00

Delen

Een vijftigtal activisten heeft donderdag voor het Europees Parlement in Brussel betoogd tegen de toenemende repressie tegen holebi's en transgenders in Egypte. De betoging werd georganiseerd door Omnya.org, in samenwerking met andere nationale en internationale verenigingen waaronder het Rainbowhouse van Brussel.

De activisten willen dat de Europese Unie respect voor seksuele vrijheid als voorwaarde stelt bij bilaterale akkoorden met Egypte.
De afgelopen weken is de repressie toegenomen nadat twee mannen tijdens een concert van de rockband Mashrou' Leila in CaÔro met een regenboogvlag zwaaiden.
Volgens mensenrechtenorganisaties ter plaatse zijn er reeds zestig mannen gearresteerd. Verschillende onder hen zijn ondertussen ook veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden tot zes jaar.

De voorbije vier jaar werden meer dan 250 mensen opgepakt en voor de rechtbank gebracht wegens hun veronderstelde seksuele voorkeur. Het simpele vermoeden van homoseksualiteit volstaat tegenwoordig in Egypte om gearresteerd te worden, aldus de organisatoren van de betoging.

Foto: Rainbowhouse Brussel

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select