Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
media

13 Reasons Why-acteur spreekt zich uit tegen conversietherapie


gepost op 17/10/2017 om 23:00

Delen

13 Reasons Why acteur Tommy Dorfman heeft zich uitgesproken tegen het controversiële vonnis van een Braziliaanse rechter dat conversietherapie voor homoseksuelen mogelijk maakt.

Vorige maand herriep de rechter een wet uit 1999 die het verbood dat psychologen therapieën aanboden die homoseksuelen van hun geaardheid zou genezen. Hij noemde homoseksualiteit ook een ziekte.


De 25-jarige Dorfman speelt in de drama serie 13 Reasons Why een homoseksuele student en heeft nu met illustrator Paul Tuller een t-shirt ontworpen waarmee hij geld inzamelt voor de oudste nonprofit organisatie van Brazilië Grupo Gay de Bahia.

Op de t-shirts staat de term ‘Curagay’ met woord cura doorgestreept.De acteur plaatste enkele foto’s op Instagram waarin hij de t-shirts toont.

“#Brazil - deze is voor jullie. Mijn hart brak toen ik zag dat rechter Waldemar conversietherapie voor homoseksuelen legaliseerde.Ik wilde dit t-shirt samen met @paperescapade maken om geld in te zamelen voor Groupo Gay de Bahia om deze strijd met jou te voeren.”Onder een andere foto schrijft hij:”homo zijn is geen ziekte en er is geen geneesmiddel. Als er iemand van ons wordt aangevallen, dan worden we allemaal aangevallen. Het enige wat we kunnen doen is terug vechten.”Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select