Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
Sport

Video: Zus van Radja Nainggolan openhartig over haar coming-out


gepost op 17/10/2017 om 20:00

Delen

Riana Nainggolan (29), de tweelingzus van Radja, vertelt in een video hoe haar coming-out verliep. De video maakt deel uit van de Heroes Of football campagne.

Riana kreeg een relatie met een vrouw nadat haar relatie met een jongen op de klippen liep.
“Ik zeg niet dat iedereen direct uit de kast moet komen maar als je klaar bent voor die stap, doe het gewoon en ga voor je geluk”, zo zegt de voetbalster in de video.

Ze had het zelf heel moeilijk met haar realisatie dat ze op vrouwen viel.
“Ik kwam uit een relatie met een jongen en dus ik dacht dat ik er nooit voor uit zou durven komen. Ik zat er echt heel hard mee.”
“Op een dag voelde ik me heel gelukkig. Ik heb toen meteen mijn broer gebeld en hij zei:’als jij gelukkig bent, ben ik dat ook’”
Riana en Radja groeiden op in de Antwerpse wijk Linkeroever, waar ze voornamelijk op straat rondhingen. Dat zorgde ervoor dat ze al snel besefte dat zij en haar broer uitblonken in voetbal.
“Vroeger toen ik jong was, ging ik na school naar huis, legde mijn tas wg en ging direct naar het pleintje om te spelen. Gewoon omdat ik het leuk vond.”
“Je wordt sowieso harder door op straat te spelen”

In ons land speelde Riana bij Kontich FC om in 2014 haar broer te volgen naar Italie. Zij tekende dan bij RES Roma, de "onofficiële damestak" van AS Roma. In 2016 zette Nainggolan een punt achter haar veldvoetbalcarričre en verhuisde naar Sardinië om er te gaan zaalvoetballen bij Unicusano Queens Tivoli uit Sinnai.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).