5GB in plaats van 4GB
agenda

Jeugdauteur Gil vander Heyden stelt nieuw boek voor op Coming-out dag


gepost op 10/10/2017 om 22:00

Delen

Gelauwerd jeugdauteur Gil vander Heyden en Uitgeverij Kartonnen Dozen stellen op 11 oktober,coming-out-dag, het nieuwe kinderboek ‘Mijn vader is een vis’ voor in de Antwerpse Permeke bibliotheek.

Gil vander Heyden schreef meer dan 50 kinder- en jeugdboeken en als medewerkster aan weekbladen voor kinderen een groot aantal korte verhalen. Daarnaast schreef ze ook luisterspelen, cursiefjes en gedichten. De laatste jaren werd het schrijven van gedichten voor haar steeds belangrijker. Voor haar dichtbundel Kleine stemmen (uitgeverij Clavis), met tekeningen van André Sollie, ontving ze in 2014 een Zilveren Griffel.

Met ‘Mijn vader is een vis’ vult ze de leemte aan van Nederlandstalige boeken voor 12 jaar en ouder, waarin holebi-ouders een rol spelen.

“Basti is al dertien jaar gelukkig met zijn twee moeders. Maar zijn ze het zelf ook nog? En voelt het meisje waar hij hopeloos verliefd op wordt hetzelfde voor hem? Basti's rustige leven wordt duchtig dooreengeschud.”

Het boek wordt feestelijk voorgesteld op coming-out-dag, 
11 oktober 2017 om 20u
in het auditorium van bibliotheek Permeke, De Coninckplein 25-26, 2060 Antwerpen. Daniel Billiet interviewt de auteur en
Multi Mondial zette de teksten van Gil vander Heyden op muziek.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select