agenda

COC Limburg viert 45ste verjaardag


gepost op 10/10/2017 om 12:00

Delen

Aanstaande zaterdag viert COC Limburg haar vijfenveertigste verjaardag. ‘COC Limburg heeft veel bereikt, maar onze missie vraagt blijvend onderhoud’, zegt scheidend COC Limburg-voorzitter Gerrit-Jan Meulenbeld.

COC Limburg werd opgericht in 1972. Het waren de hoogtijdagen van een brede maatschappelijke emancipatiebeweging. In de jaren zeventig en tachtig werden de fundamenten gelegd voor de volwassen vereniging die zij nu is, met stevige wortels in de Limburgse samenleving en succesvolle projecten in verschillende maatschappelijke sectoren.
‘Zo zijn wekelijks voorlichters door heel Limburg te vinden op scholen, werken we samen met gemeenten en politie aan een veilige omgeving, ontwikkelen we een veilig woonklimaat voor lhbti-ouderen in zorginstellingen en brengen we hen, jongeren, transgenders, lhbti-asielzoekers en licht verstandelijk beperkte lhbti’s met elkaar in contact.’

Programma
‘COC Limburg heeft veel bereikt, maar onze missie vraagt blijvend onderhoud’, zegt scheidend COC Limburg-voorzitter Gerrit-Jan Meulenbeld. ‘Te vaak ervaren lhbti’s achterstand, zoals ook andere groepen. Daarom hebben we onze missie verbreed. We staan nog steeds voor de emancipatie en sociale acceptatie van lhbti’s, maar ook voor een inclusieve samenleving, waarin verschillen tussen mensen niet betekenen dat sommigen op voorhand een achterstand hebben, maar de verschillen juist een meerwaarde hebben. Samen bereiken we meer.’

De viering van vijfenveertig jaar COC Limburg is bescheiden. Om te onderstrepen dat blijvend onderhoud nodig is, geven vrijwilligers van COC Limburg zaterdag 14 oktober om 12.00 uur het Regenboogpad aan het Vrijthof in Maastricht een onderhoudsbeurt. In de avond is er van 19.00 tot 20.30 uur een receptie in De Rebelle aan de Kesselskade, waar bezoekers ook kennis kunnen maken met de nieuwe voorzitter en enkele nieuwe bestuursleden.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).