buitenland

Effectieve gevangenisstraf gevraagd voor mishandeling van Amsterdams homo-koppel


gepost op 06/10/2017 om 13:00

Delen

De officier van justitie heeft drie jaar gevangenis en een jaar voorwaardelijk geëist voor een 24-jarige verdachte die mogelijk betrokken is bij twee vechtpartijen, waaronder de zware mishandeling van een homo-koppel achter het Amsterdamse Centraal Station in oktober vorig jaar. De twee anderen beklaagden die betrokken waren met die vechtpartij moeten zich later voor de rechtbank komen verantwoorden.

De twee homo’s van 51 en 55 jaar werden in de vroege ochtend van 16 oktober 2016 ernstig toegetakeld op de De Ruijterkade,achter het Centraal Station, na een uit de hand gelopen discussie op de pont. Ze werden volgens het OM op hun scooter klemgereden door één van de scooters van de daders en vielen om. Eén van hen werd tegen de grond geslagen en meerdere keren in het gezicht getrapt. 
De twee slachtoffers werden hierbij ook uitgescholden vanwege hun geaardheid. Een omstander probeerde de daders te stoppen, maar werd vervolgens ook uitgescholden.
De vele getuigen van de vechtpartij zorgden ervoor dat de daders uiteindelijk zijn weggegaan. De getuigen hebben samen voorkomen dat het letsel erger zou zijn. De daders werden door getuigen gefotografeerd en gefilmd door een bewakingscamera.

Volgens de officier van justitie kon niet worden vastgesteld dat de geaardheid de aanleiding van de mishandeling is geweest.

Het koppel probeert een jaar na de mishandeling het leven weer op te pakken, maar dat is moeilijk. De glans is er vanaf, vertelt een medewerker van Slachtofferhulp namens hen. Eén van hen is nog steeds vergeetachtig, een mogelijk gevolg van het hersenletsel dat hij heeft opgelopen. Hij is erg somber en angstig.

De beklaagde die donderdag voor de rechter verscheen wordt verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling van het homo-koppel en van een tweede mishandeling, tijdens een nachtelijke vechtpartij in januari dit jaar. Hij zou in de Warmoesstraat één of meer onbekende slachtoffers hebben gestompt en getrapt. De strafeis van het OM slaat op die beide ten laste leggingen.

De verdachte ontkende dat hij het homostel heeft mishandeld.De 24-jarige is geen onbekende voor het Nederlandse gerecht. Zo is hij reeds eerder veroordeeld voor een diefstal en een drugsdelict. Ook staat hij op de lijst van de Top 600 van jonge, gewelddadige Amsterdamse veelplegers.

Bron: AT5

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).