media

Carriere van Downton Abbey-acteur geschaad door homo-rol


gepost op 06/10/2017 om 02:00

Delen

Downton Abbey-acteur Rob James-Collier beweert dat zijn carrière schade heeft opgelopen omdat hij in de Britse reeks gestalte gaf aan de homoseksuele butler Thomas Barrow.

De 41-jarige acteur speelde de rol zes seizoenen lang in de populaire reeks. Tijdens het vijfde seizoen probeerde Barrow zichzelf van zijn homoseksualiteit te genezen door een giftig medicijn te drinken. James-Collier zei toen dat hij het een privilege vond de butler te spelen en dat hij brieven kreeg van kijkers die met hun seksualiteit worstelden en waarvoor zijn personage een voorbeeld was.

Maar in een interview voor het magazine Radio Times zegt hij nu dat hij moeilijkheden ondervindt om nieuwe rollen te bemachtigen. Volgens hem heeft dat alles te maken met de rol die hij in Downtown Abbey speelde.

“Omdat Thomas Barrow homo is en, voor het grootste deel van de serie de slechterik was, zien veel mensen in de industrie je enkel als dat. Ze staan mogelijk niet te wachten om me als heteroseksuele liefdesintrest te zien.”
De acteur zegt dat hij wel al verschillende theaterrollen geweigerd heeft omdat dat allemaal homoseksuele personages waren.

Bol.com - Downton Abbey - Complete Collection (seizoen 1-6)

Downton Abbey - Complete Collection (seizoen 1-6)

Bol.com

79,99 €

Koop hier

Bol.com - Downton Abbey seizoen 6 (DVD)

Downton Abbey seizoen 6 (DVD)

Bol.com

24,99 €

Koop hier

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select