Baby zomervoordeel
buitenland

Dertien landen stemmen tegen resolutie die doodstraf voor LGBTís verbiedt


gepost op 04/10/2017 om 10:00

Delen

Dertien landen, waaronder de Verenigde Staten, hebben tegen een VN-resolutie gestemd die landen opriep om de doodstraf voor homoseksuelen uit hun strafwet te schrappen. Momenteel zijn er nog zes landen die deze doodstraf hanteren

In Iran, Saoedi-ArabiŽ, Soedan en Yemen is de doodstraf voor LGBTís van kracht in het hele land, maar ook in bepaalde regioís in Nigeria en SomaliŽ staat op homoseksualiteit de doodstraf. Ook in het noorden van Irak worden LGBTís vermoord door IS.

BelgiŽ diende samen met Benin, Costa Rica, Frankrijk, Mexico, MoldaviŽ, MongoliŽ en Zwitserland een resolutie in bij de VN-mensenrechtenraad. In de resolutie werden de landen waar de doodstraf nog niet is afgeschaft gevraagd om te verzekeren dat die niet op een willekeurige en discriminerende manier wordt ingezet. Zo zijn er bepalingen in de resolutie opgenomen die minderjarigen en gehandicapten moet beschermen.
In totaal hebben 27 landen de resolutie ondertekend. Daarmee is de resolutie, ondanks de tegenstemmen, toch goedgekeurd. Bangladesh, Botswana, Burundi, China, Egypte, EthiopiŽ , Indie, Irak, Japan, Qatar, Saoedi-ArabiŽ, De Arabische Emiraten en de Verenigde Staten stemden tegen de resolutie.


Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).