Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
buitenland

IndonesiŽ wil geen LGBT-personages meer in televisieprogramma's


gepost op 02/10/2017 om 16:00

Delen

In IndonesiŽ is een wetsvoorstel ingediend dat ĎLGBT-gedragí op televisie moet verbieden. Het verbod staat in een nieuwe media-wet die momenteel in het parlement besproken wordt.

Volgens de krant The Jakarta Post bevat de kladversie van de wet Orwelliaanse taal die ieder holebi en transgender personage uit elke televisieserie verbiedt.
De wet verbiedt niet alleen homoseksuele personages in televisieseries en films maar ook de berichtgeving over holebirechten of documentaires over personen die toevallig homo zijn.

Als de wet wordt goedgekeurd moet ieder televisieprogramma, film en advertentie voorgelegd worden aan een externe commissie vooraleer ze uitgezonden mogen worden. Die commissie moet erop toezien dat het programma voldoet aan de nieuwe richtlijnen.

Het wetsvoorstel heeft de brede steun van de verschillende Indonesische politieke partijen. LGBT-organisatie hebben het wetsvoorstel reeds scherp veroordeeld en noemen het poging om hun beweging te stoppen.
Momenteel is het homoseksualiteit in heel IndonesiŽ, met uitzondering van de ultra-conservatieve Aceh provincie toegelaten. In Aceh, waar de Sharia van kracht is, wordt homoseksualiteit zwaar bestraft.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).