media

Deze hit mag Macklemore niet brengen tijdens rugby-finale van de voormalige premier van Australië


gepost op 30/09/2017 om 00:00

Delen

De voormalige premier van Australië Tony Abbott wil niet dat rapper Macklemore zijn nummer ‘Same Love’ brent tijdens een optreden in de pauze van een rugbywedstrijd. Momenteel kunnen de Australiërs zich via de post uitspreken over een mogelijke openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels.

De voormalige premier heeft zich in het verleden meermaals uitgesproken tegenover een mogelijke openstelling van het huwelijk. In de VS is het nummer van Macklemore uitgegroeid als een onofficieel anthem toen daar de strijd woedde voor de openstelling van het huwelijk.

De tegenstand van de voormalige premier tegen de openstelling zorgt ook voor fricties binnen zijn eigen familie.Zijn lesbische zus Christine Forster was niet gelukkig toen zijn regering in 2015 het homohuwelijk niet goedkeurde en heeft zich ook recent uitgesproken tegen het standpunt dat haar broer inneemt. Ook zijn eigen dochter Francess Abbott is in een campagnespot voor het ja-kamp te zien. “Je kan niet kiezen op wie je verliefd wordt. Liefde overkomt je soms en het is onverwacht en dat is het fantastische eraan”, zo zegt ze in het filmpje.

Macklemore brengt aanstaande zondag tijdens de rust van de NRL (National Rugby League) finale vier nummers waaronder de hit uit 2012. Toen bekend werd dat ‘Same Love’ op de tracklist stond kwam er protest tegen uit de hoek van de tegenstanders van het homohuwelijk.

De Coalitie voor het huwelijk, die vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel draagt,noemde het ongehoord en bizar dat een organisatie als de NRL ervoor koos om tijdens de rust een boodschap te brengen waarmee miljoenen Australiërs het niet mee eens zijn.

Ook de voormalige rugby-speler Tony Wall is van mening dat het nummer niet gebracht moet worden omdat de NRL een neutrale positie moet innemen in het hekel debat over het homo-huwelijk. Hij is daarom met een online-petitie gestart waarin hij de NRL oproept om LGBTI-getinte boodschappen uit de finale te weren. De petitie werd al meer dan 12.000 keer ondertekend.

Het nieuws van de petitie heeft ondertussen ook Macklemore zelf bereikt. Tijdens een interview op het Amerikaanse radiostation POWER 106 zei hij dat hij de laatste tijd heel wat tweets krijgt van ‘kwade, oude blanke mannen in Australië”.
“Ik denk dat er een petitie is gestart die me wil verbieden het te spelen.’, Toch denkt de Amerikaanse rapper er niet aan om toe te geven aan de eis van het Nee-kamp.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select