media

Laura Groeseneken vertegenwoordigd ons land op het Songfestival


gepost op 28/09/2017 om 23:00

Delen

Laura Groeseneken (27 jaar) gaat BelgiŽ in mei vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Lieven Van Gils had Laura als eerste te gast in zijn talkshow waar Peter Van de Veire het nieuws bekend maakte. Ze trakteerde het publiek en de kijkers al meteen op een adembenemend optreden.

Ze bracht een Engelstalige versie van het winnende nummer van vorig jaar, Amar pelos Dois van Salvador Sobral, en toonde zo aan iedereen wat ze in haar mars heeft.

"Erg blij dat we dit nieuws nu mogen bekendmaken! Wat een enorme kans om naar het Eurovisiesongfestival te mogen gaan voor BelgiŽ. Heel spannend", zo reageert Laura op de bekendmaking. "En nu kan de volgende stap beginnen: samen met VRT op zoek gaan naar het juiste nummer en een passende act. Ik kijk al uit naar die samenwerking en naar het uiteindelijke resultaat."

Laura Groeseneken (geboren in 1990) is een jonge singer-songwriter uit Leuven. Op muzikaal vlak is Laura al geruime tijd bezig met verschillende muziekprojecten. Zo maakte ze in 2012 een verpletterende indruk tijdens 007 in concert, waar ze voor de 50ste verjaardag van de James Bondfranchise het nummer Tomorrow never dies bracht. Sinds 2014 zingt en speelt Laura bij Ozark Henry. Tijdens hun eerste grote optreden samen, op Rock Werchter, pakte ze het publiek meteen in met haar krachtige stem. Aan de zijde van Ozark Henry stond Laura de afgelopen jaren op grote binnen- en buitenlandse podia.

Naast zingen speelt Laura ook melodica en piano, en schrijft ze zelf nummers. Samen met Alex Callier schreef ze het nummer Gravity voor Hooverphonic, dat later zelfs internationaal bekend werd toen het modemerk Cacharel het in zijn reclamecampagne voor parfum gebruikte. Op dit moment werkt Laura aan haar solo-carriere en schrijft ze onder de naam Sennek aan eigen nummers. Daarnaast geeft ze les als vocal coach in muziekcentrum Het Depot in Leuven. Ook thuis heeft muziek een belangrijke plek: het pronkstuk van Lauraís woonst zijn twee Rhodes-pianoís. Daarnaast is ze bezig met Belgische mode en houdt ze van Scandinavisch design. Laura werkt in het dagelijkse leven als visual merchandiser bij Ikea.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).