media

Dynasty-acteur Gordon Thomson komt uit de kast


gepost op 26/09/2017 om 11:00

Delen

De Canadese acteur Gordon Thomson, die in de jaren tachtig bekend werd door zijn rol van Adam Carrington in Dynasty, is tijdens een interview uit de kast gekomen.

Hij was 37 jaar toen hij de rol van Adam Carrington kreeg. Zeven jaar lang zou hij de slechterik spelen in Dynasty. De nu 72-jarige acteur sprak voor het eerst in een interview op de website van The Daily Beast over zijn geaardheid en waarom hij het er nooit eerder over heeft gesproken.

“Het is niet iets dat ik ooit aangekondigd heb. Ik ga er vanuit dat mensen het weten en daar kan ik nu op mijn leeftijd mee leven.”
“Ik ga me niet anders gedragen dan mijn generatie. Ik ben waarschijnlijk door mijn achtergrond net zo een grote homofoob als iedere nog levende homo.”

“Toen ik opgroeide was homoseksualiteit een misdaad en werd het gezien als een mentale ziekte. Pas toen Pierre Trudeau premier was van Canada, ik was toen 23 of 24 jaar oud, was het niet langer strafbaar. Pas rond mijn dertigste werd het ook niet meer in de Verenigde Staten geklasseerd als een mentale aandoening. Dus daar moesten wij mee omgaan. De schaamte, het gebrek aan zelfvertrouwen begon toen uit mijn ziel te verdwijnen.”

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).