Baby zomervoordeel
binnenland

Brussel grijpt naast organisatie EuroPride 2020


gepost op 25/09/2017 om 18:00

Delen

De EuroPride zal in 2020 niet in Brussel doorgaan maar in het Griekse Thessaloniki. Dat is zaterdag bekend gemaakt tijdens de Algemene Vergadering van de Europese Pride Organisatoren (EPO) in Gotenburg. Brussel wilde de EuroPride naar ons land halen ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de Belgian Pride.

De Griekse strijd om de discriminatie van LGBTI’s te elimineren en het signaal dat de EuroPride zal hebben op de hele Balkan-regio speelde mee bij de toekenning van het evenement aan Thessaloniki. “Duizenden levens zullen veranderen door het evenement te organiseren in de Balkan. Tegelijk wordt er een boodschap van vooruitgang gestuurd naar de Griekse en Europese samenleving en dit ondanks de onverschilligheid die er momenteel heerst”, zo liet EPO weten aan de Griekse website News247.

De Belgische delegatie reageerde via Facebook teleurgesteld op de bekendmaking dat de Europride in 2020 naar Griekenland gaat.

“We zijn teleurgesteld dat EuroPride 2020 niet naar Brussel komt, maar we zijn absoluut niet ontmoedigd. Het maken van het bod en de campagne was op zich al een verrijkende ervaring die verschillende partners rond de tafel brachten voor een nauwe samenwerking. Het bevorderde de creativiteit en bracht ons in contact met andere prides, en dat leidde tot heel wat acties die we in de volgende Belgian Pride evenementen zullen integreren. We zijn dankbaar voor de steun die we kregen van de vele partners en mensen. Zonder hen konden we het bod niet gedaan hebben.”

“Onze ambitie om een groot, internationaal pride evenement te organiseren blijft gelden en de ervaring zal ons helpen bij onze volgende campagne. EuroPride heeft nog nooit plaats gevonden in een Europese hoofdstad en we zijn ervan overtuigd dat we het eens zullen organiseren. De unieke mogelijkheid waarover de Belgian Pride beschikt, in het hart van Europa, maakt dat we steeds verder zullen uitgroeien tot een Europese Pride, zeker bij de Europese verkiezingen van 2019.”

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).