binnenland

Groep jongeren belagen homo-koppel in Turnhout


gepost op 18/09/2017 om 22:00

Delen

In Turnhout zijn vrijdagavond een achttienjarige homo uit Vosselaar en zijn vriend belaagd en uitgescholden door een groep jongeren.De politie in Turnhout onderzoekt het geval van homohaat dat aan de bushalte aan de Warande plaats vond.

De achttienjarige was samen met zijn vriend naar de bioscoop geweest toen ze de bus naar huis wilden nemen. Een jongen van ongeveer dertien liep naar het koppel toe en vroeg of ze homo’s waren.

De jongens zagen de narigheid aankomen en ontkenden daarom hun seksuele geaardheid maar werden al snel door een groepje van acht ŕ tien jongeren omsingeld die hen begonnen te verwijten. Nadat zijn vriend op de bus was gestapt keerden de jongeren terug naar de achttienjarige en begonnen hem opnieuw uit te schelden. Eén van de jongens greep hem hierbij bij de arm. De achttienjarige kon op een bus springen om zo aan zijn belagers te ontsnappen. Aan de volgende halte aan het station stapte te achttienjarige uit. Daar zag hij zijn belager op een andere bus passeren. Hij kon een foto van zijn belager maken en plaatste die samen met het verhaal van het voorval op Facebook.

De post werd massaal gedeeld totdat de jongen op aanraden van de politie de post verwijderde. “Ik plaatste het voorval op Facebook om aan te tonen dat homohaat nog steeds voorvalt, ook in Turnhout. Maar om een heksenjacht op de jongen te voorkomen, vroeg de politie me om de Facebookpost te verwijderen”, verduidelijkt hij in Het Laatste Nieuws.

Bron: Het Laatste Nieuws

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).