Baby zomervoordeel
agenda

Recordaantal deelnemers Holebi Kort wedstrijd


gepost op 04/09/2017 om 22:00

Delen

Dit jaar dingen160 regisseurs uit 38 landen mee naar de prijs van Holebikort 2017. Holebikort is de filmwedstrijd van het Holebi filmfestival van Vlaams-Brabant. Een professioneel team bekeek de voorbije weken zorgvuldig meer dan dertig uur beeldmateriaal en zondag maakte de jury een eerste selectie.

Vorig jaar sleepte de Engelse cineast Toby Fell-Holden de prijs voor de beste kortfilm in de wacht. Zijn kortfilm ‘Balcony’ (foto) vertelt het verhaal van een Brits meisje dat zich aangetrokken voelt tot een Afghaanse immigrante.
 
De laureaten van de de kortfilmwedstrijd worden op vrijdag 10 november vertoont in het auditorium van het Provinciehuis in Leuven. Dan wordt ook het startschot gegeven van het filmfestival.

Aan het programma wordt nog hard gewerkt maar nu staat al vast dat het Holebifestival zich ook voor het eerst buiten de provinciegrenzen van Vlaams-Brabant zal begeven met voorstellingen in dertien steden en gemeenten. Nieuw dit jaar zijn Mechelen en Sint-Truiden maar ook in Leuven, Aarschot, Diest, Dilbeek, Halle, Kortenberg, Londerzeel, Sint-Pieters-Leeuw, Tienen, Vilvoorde en Wezembeek-Oppem zijn voorstellingen gepland.
Het Holebi filmfestival gaat dit jaar door van 10 tot 26 november.
 

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).